empty
Širina: 180 pik
podprti formati: .jpg, .gif, .swf











Novice

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>
 

21.10.2013

Več obiskovalcev od lani

44. sejem Narava-zdravje se je včeraj iztekel. Pod skupnim motom Živimo vitalno! si je ponudbo 313 podjetij iz 17 držav v štirih dneh, od 17. do 20. oktobra 2013, ogledalo 22.000 ljudi. To je skoraj 10 odstotkov več od lani. Častna pokrovitelja sta bila tudi letos Ministrstvo za okolje in kmetijstvo ter Ministrstvo za zdravje RS. Zveza potrošnikov Slovenije je obiskovalce osveščala o pomenu certifikatov na izdelkih. Ponudbo, razdeljeno v sklope Prehrana, Zdravje, Gibanje, Wellness, Naravna kozmetika in Zeleno sobivanje, je spremljal bogat obsejemski program – pravi svetovalni maraton. Skupaj z Ekologi brez meja smo na sejmu podprli projet Tekstilnica in vabili zlasti šole, da so prireditev obiskali z vrečko rabljenega tekstila. Hkrati je potekal še 11. Kamping & Karavaning.




 

17.10.2013

Prvi dan v duhu zdravja, narave in eko občin

Danes zjutraj so se odprla vrata 44. sejma Narava-zdravje in 11. Kampinga & Karavaninga. Na obeh prireditvah se predstavlja 313 podjetij iz 17 držav. Njihove predstavitve dopolnjuje izjemno bogat in razvejan obsejemski program – pravi svetovalni maraton – s prek 200 delavnic, predavanj, prikazov ...!
Omenimo samo nekaj tem danes: Kam po pomoč pri opuščanju kajenja; Grafologija in osebna rast; Kampanja o diabetesu; Konstruktivna komunikacija; Razreševanje konfliktov; Gojenje gob – šitake in zdravilne gobe; Kaj bi morali nujno vedeti o hrani, če želite biti zdravi! Ljubljanica – dediščina reke; Lokalni ekološki produkti za vsak dan; Optimalna kislost zemlje; Začimbnice – vir zdravja in dobrega počutja; Kako si lahko s prehranskimi dopolnili izboljšamo zdravje in vitalnost; O sladkorju, ogljikovih hidratih in prehrani otrok; Za ušesa te bom!, Ta zdrav jedilnik! – delavnici za otroke; Kuharska ustvarjalnica in peka palačink z jadranko Juras; Pravljice za otroke; S tehniko do zdravja, Kolo – 5200 let; Slovenska naravna kozmetika; Eterična olja za dušo in telo idr.

Zvečer pa bomo na uradni otvoritvi podelili priznanja z natečaja društva Planet Zemlja najzaslužnejšim eko občinam v Sloveniji. Sejem bo uradno odprl dr. Tomaž Gantar, minister za zdravje Vlade RS.


 

16.10.2013

Dan pred sejmom – svetovni dan hrane

Eden najpomembnejših poudarkov sejma Narava-zdravje je namenjen prav zdravi prehrani. Od samooskrbe do pomena ceritifikatov na izdelkih. Spoznajte pomen uživanja sezonske, lokalno pridelane zelenjave. Vabljeni, da na razstavnih prostorih pripravljate in okušate različne jedi, izdelke oziroma hrano. Zelišča, začimbe, dišavnice, užitne divje rastline, čaji, razna olja – od oljčnega do konopljinega, med, gobe, različne vrste moka, prehranska dopolnila … Spremljajte bogat obsejemski program, ki poleg področij, ki obravnavajo zdravje, gibanje, wellness, naravno kozmetiko in trajnostno gradnjo, ponujajo tudi predavanja na temo prehrane: Kako kupovati živila, Novosti na področju z zdravilnimi rastlinami, Divja hrana – bistven del samooskrbe, Prednosti ekološkega mesa, O sladkorju, ogljikovih hidratih in prehrani otrok, kuharska delavnica Zdrava juhica in druge veganske jedi, Koraki do zdravega prehranjevanja, Kaj bi morali nujno vedeti o hrani, če želite biti zdravi itd. Kuhajte z Emilijo Pavlič, s Kuhinjo zdravega počutja Feelgood, Pro Organiko in drugimi. Uredite si vrt sami - naj se samooskrba začne pri vas. Živimo vitalno!


 

30.09.2013

Ta teden – rezervirano za Ambient

Tako je! 24. Ambient Ljubljana – sejem pohištva se odpre jutri in traja vse do nedelje. Na njem letos razstavlja 209 podjetij iz 21 držav. Primerjajte okuse, stile pa tudi, seveda, cene. Navdahnite se pri italijanskem dizajnu, ki se predstavlja v okviru Italijanskega festivala 2013. Oglejte si tudi druge razstave, še posebej drzne in sveže Top ideje mladih oblikovalcev in arhitektov ali pa Top Ten, razstavo Najboljših deset 24. Ambienta Ljubljana. Razglasili jih bomo jutri na slavnostni otvoritvi, kjer bo v vlogi otvoritelja Janko Veber, predsednik Državnega zbora Slovenije, v vlogi častne pokroviteljice sejma italijanska veleposlanica Rossella Franchini Sherifis, navzoče pa bo nagovoril tudi mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča.

Ljubitelje oblikovanja vabimo, da se nam ob 17.00 uri pridružijo v dvorani Urška na okrogli mizi Izkušnja italijanskega dizajna. Že danes se prijavite na dogodek, katerega gost je Simone Micheli, ugledni arhitekt in oblikovalec iz Toskane: lubiana@ice.it


 

23.09.2013

Izkusite italijanski dizajn!

24. sejem Ambient Ljubljana – sejem pohištva poteka letos v znamenju italijanskega oblikovanja. V sklopu Italijanskega festivala 2013, ki v Sloveniji promovira italijanske blagovne znamke Made in Italy, se predstavljajo nekatere od znamk celo prvič v Sloveniji: Adrenalina, SchönhuberFranchi in Valsecchi. Sledite zgledom najimenitnejših navdihov in oblikovalskih kreacij. Razstava za dušo in užitek! O italijanskem dizjanu pa z gostom okrogle mize, Simonom Michelijem, toskanskim arhitektom in oblikovalcem – prvi dan sejma:

Torek, 1. oktobra, ob 17.00 uri – okrogla miza Izkušnja italijanskega oblikovanja.
Ne zamudite!



 

03.09.2013

Sejem pohištva letos že oktobra

Načrtujte obisk sejma pohištva Ambient Ljubljana že oktobra! Največja razstava notranje opreme z zadnjimi trendi v regiji med Milanom in Dunajem bo na Gospodarskem razstavišču od 1. do 6. oktobra. Oglejte si ponudbo prek 200 podjetij iz 22 držav, med katerimi letos izstopajo italijanska. Na sejmu najdete vse vrste pohištva, svetila, dekorativne tkanine, razne dodatke idr. Vabimo vas, da se sprehodite po razstavnih programih in primerjate celovito ponudbo, ki jo lahko doživite prek neposrednega stika s proizvajalci le na sejmu.

Ne spreglejte pa tudi razstav: Deset najboljših (Top 10) – razstava nagrajenih izdelkov, ki jih izbere posebna mednarodna komisija in se lahko pohvalijo s posebnimi oblikovalskimi dosežki na področju funkcionalne, tehnološke ter likovne kakovosti; Top ideje – borza oblikovanja – razstava domiselnih, inovativnih in kreativnih oblikovalskih rešitev mladih, perspektivnih arhitektov in oblikovalcev; Razstava Oddelka za lesarstvo Biotehniške fakultete, Univerza v Ljubljani

Sejem je odprt od torka do sobote od 10.00 do 20.00 ure, v nedeljo pa do 18.00 ure.

Vrtimo nove ambiente!


 

26.08.2013

Začetek šole - ugodnosti na razstavi Genij - da Vinci

Spodbujajmo radovednost!
Ob vstopu v novo šolsko leto od 1. do 10. septembra še posebej vabimo osnovnošolce prvih treh razredov, da v spremstvu vsaj enega odraslega obiščejo razstavo. Otroci imajo v tem času prost vstop.


 

28.06.2013

Odpovedana koncerta

V sklopu festivala Glasbeni polet poletja je koncert Doris Dragović, v petek, 5. 7. 2013, odpovedan. Prav tako organizator AMC Studio z obžalovanjem sporoča, da je po dogovoru z agentom tudi koncert José Carreras s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, napovedan za 18. 7. 2013, odpovedan. Vstopnice obeh koncertov lahko vrnete na prodajnem mestu, kjer so bile kupljene.

Za vse morebitne nevšečnosti se iskreno opravičujemo.


 

07.06.2013

Konec šole – teden ugodnosti na razstavi Genij - da Vinci

Spodbujajmo genialnost! Ob koncu šolskega leta ponujamo v tednu od 24. do 30. junija vsem odličnjakom brezplačen vstop.
V sredo, četrtek in petek (26., 27. in 28. junija) organiziramo za dedke in babice z vnuki brezplačno vodenje po razstavi ob 9.00 in 10.00 uri.
Videti in vedeti z očmi Genija!



 

05.06.2013

»Premisli, jej, varuj!«

To je slogan, ki ob svetovnem dnevu okolja 5. junija poteka v znamenju prehranskega odtisa. Namenjen je torej ozaveščanju o hrani, ki jo zavržemo v gospodinjstvih, in izpostavlja etični vidik tudi pri nakupovanju hrane. Skupni imenovalec evropske zakonodaje na področju odpadkov je preusmerjanje oziroma zmanjšanje odlaganja na deponijah ter povečanje recikliranja in ponovne uporabe. Za največji delež odpadne hrane so odgovorna gospodinjstva, z določenimi ukrepi pa bi lahko odstotek odpadne hrane lahko bistveno zmanjšali. Vzroki za hrano, ki se zavrže v gospodinjstvih, so v večini opredeljeni kot pomanjkanje ozaveščenosti, pomanjkanje znanja o metodah za preprečevanje zavržene hrane, nepozornost na rok trajanja živil in neprimerno skladiščenje.

44. sejem Narava-zdravje, ki bo letos potekal od 17. do 20. oktobra 2013 pod sloganom Živimo vitalno!, promovira zdrav življenjski slog. Posebej pomemben sklop predstavlja Prehrana, kjer poudarjamo pomen samooskrbe oziroma hrane, ki jo zaznamujejo atributi »sveže, lokalno, trajnostno«. S partnerjem sejma, Zvezo potrošnikov Slovenije, že tretje leto zapored osveščamo javnost glede certifikatov na živilih in drugih izdelkih. V sklopu Zeleno sobivanje pa predstavljamo pomen okolju prijaznega bivanja, h kateremu zagotovo sodi tudi recikliranje odpadkov, kompostiranje in vse v zvezi z vrtnarjenjem. Častna pokrovitelja sejma sta Ministrstvo za zdravje in Ministrstvo za okolje in prostor Vlade R Slovenije.


<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

 

Naročite se na e-novice






www.gr-sejem.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Prosimo, označite ali dovoljujete uporabo te tehnologije.
Ne strinjam se