empty
Širina: 180 pik
podprti formati: .jpg, .gif, .swf











Novice

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>
 

09.04.2014

Vino Ljubljana pod pokroviteljstvom OIV

Prireditev Vino Ljubljana je te dni ponovno pridobila pokroviteljstvo OIV – Mednarodne organizacije za trto in vino. Za prvo moderno mednarodno ocenjevanje vin štejemo leto 1955, ko je ljubljansko ocenjevanje dobilo prvič pokroviteljstvo te ugledne organizacije. To pa hkrati pomeni, da Vino Ljubljana – mednarodno ocenjevanje vin upošteva pri svojem delu njihove smernice in izpolnjuje vse potrebne pogoje.


 

17.03.2014

Obiskovalci zadovoljni s ponudbo sejma

Včeraj ob 18.00 uri se je zaključil že 53. mednarodni sejem DOM. Odzivi razstavljavcev, letos se je na 24.000 kvadratnih metrih predstavljalo 585 podjetij iz 33 držav, in obiskovalcev so pozitivni. Izpričujejo dejstvo, da je največji specializirani sejem graditeljstva ne le pri nas, ampak tudi v sosednjih regijah dobro umeščena prireditev in zagotovo vredna vse pozornosti za tiste, ki načrtujejo sejemski nastop, predvsem pa za potencialne obiskovalce, ki jih zanima karkoli v zvezi z gradnjo, varčevalnimi energetskimi svetovanji ipd. Na sejmu se je v šestih dneh v organizaciji Gradbenega inštituta ZRMK zvrstilo za najširšo javnost kar 130 različnih predavanj, veliko zanimanja je bilo za neodvisna brezplačna indvidualna svetovanja. Sejem je obiskalo 55.000 ljudi.


 

14.03.2014

Kje parkirati za obisk sejma Dom

Sejem Dom je odprt vse do nedelje, in sicer od 9.30 do 19.30, le v nedeljo zapre svoja vrata ob 18.00. Vabljeni, da sledite obsejemskemu programu – strokovnim predavanjem in pa brezplačnemu strokovnemu individualnemu svetovanju. Na sejmišču so odprte tudi restavracije in lokali s prehrano. Če načrtujete obisk sejma s svojim osebnim avtomobilom, vas prijazno prosimo, da izberete parkirišče, ki ni čisto v neposredni bližini Gospodarskega razstavišča. Teh parkirišč je na voljo precej, vabljeni, da si jih ogledate. Želimo vam prijeten obisk sejma.



 

11.03.2014

Sejem Dom od danes do nedelje

53. sejem Dom danes ob 13.00 uri uradno odpira mag. Alenka Bratušek, predsednica Vlade Republike Slovenije. Največja specializirana mednarodna sejemska prireditev s področja graditeljstva v Sloveniji in njeni okolici razstavlja na 24.000 kvadratnih metrih ponudbo za dom, gradbeništvo in stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, varovanje ter urejanje okolice. Pod sloganom Ključne rešitve se na 53. sejmu z zadnjimi trendi oziroma novostmi predstavlja 585 podjetij iz 33 držav.
 
Zakaj na sejem? Ker si lahko konkurenčno ponudbo, novosti in zadnje trende, ogledate na enem mestu, pridobite informacije od samih razstavljavcev, koristite ugodne sejemske popuste ter se s konkretnimi vprašanji obrnete na svetovalce. Še posebej velja omeniti izjemno aktualno neodvisno brezplačno strokovno svetovanje za obiskovalce, ki poteka vsak dan od 10.00/12.00 do 19.00 ure. Svetovalci ponujajo rešitve, ki se nanašajo na področja energije v stavbah in gospodinjstvih, tudi  na energetsko izkaznico stavb, saniranje objektov za posledicami naravnih nesreč, kot so poplave, plazovi in neurja, trajnostno gradnjo, ter številne druge teme s področja graditeljstva. V šestih dneh se bo v okviru sejma in organizaciji Gradbenega inštituta ZRMK odvilo 130 predavanj ter štiri strokovne delavnice. Po ključne rešitve na Dom!


 

04.03.2014

Sejem Dom »zgrajen« čez teden dni


 
Sejem Dom je največja specializirana mednarodna sejemska prireditev s področja graditeljstva v Sloveniji in njeni okolici. Letos sejem ponudbo za dom, gradbeništvo in stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, varovanje ter urejanje okolice razstavlja na 24.000 kvadratnih metrih razstavnih površin v vseh razpoložljivih dvoranah, še dveh dodatnih montažnih, ter na zunanjih razstavnih površinah. Pod sloganom Ključne rešitve se na njem z zadnjimi trendi oziroma novostmi predstavlja 585 podjetij iz 33 držav.
 
V šestih dneh se bo v okviru sejma in organizaciji Gradbenega inštituta ZRMK odvilo 130 predavanj ter štiri strokovne delavnice. Še posebej velja omeniti izjemno aktualno neodvisno brezplačno strokovno svetovanje za obiskovalce, ki poteka vsak dan od 10.00/12.00 do 18.00 ure. Svetovalci ponujajo rešitve, ki se nanašajo na področja energije v stavbah in gospodinjstvih, tudi  na energetsko izkaznico stavb, saniranje objektov za posledicami naravnih nesreč, kot so poplave, plazovi in neurja, trajnostno gradnjo, ter številne druge teme s področja graditeljstva.
 
53. sejem bo v torek, 11. marca, ob 13.00 uri na slovesnem odprtju uradno odprla predsednica Vlade RS, mag. Alenka Bratušek.


 

06.02.2014

Sejem Alpe-Adria dobro obiskan

Kljub temu da je sejem Alpe-Adria potekal v času, ko so Slovenijo zajele izredne vremenske razmere, sneg, ledeni dež in poledica niso tako bistveno vplivale na obisk. Ponudbo 282 razstavljavcev turističnih storitev iz 12 držav si je ogledalo 14.800 ljudi. Med drugimi je sejem obiskal tudi Borut Pahor, predsednik države.


 

29.01.2014

Sledite obsejemski program Alpe-Adria 2014

Sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas se uradno odpre danes ob 11.00 uri. Na uradni otvoritvi v Stekleni dvorani bomo razglasili tudi dobitnika nagrade Jakob 2014 in mu podelili nagrado. Vse dopoldne, pa tudi čez dan pa se odvija na sejmu pester obsejemski program na odru Steklene dvorane, v dvoranah Urška: vabljeni, da sledite programu in se udeležite predstavitev, okroglih miz, predstavnike medijev pa vabimo na novinarske konference. Danes ob 14.00 uri je na programu okrogla miza Novi izzivi v slovenskem turizmu, predstavitev otoka Vir in druge predstavitve.
 
Sejem je odprt do sobote od 10.00 do 19.00 ure.


 

24.01.2014

Na sejem po Oddih zase

Obiščite prihodnji teden od srede do sobote turistični sejem Alpe-Adria (29. 1.–1. 2. 2014). Izberite oddih zase med 282 turističnimi ponudniki iz  11 držav: Slovenije, Italije, Madžarske, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Grčije, Turčije, Tunizije, Nepala in Indije. 

Zakaj na sejem? Ker je tu živo, pestro, zeleno, okusno in zabavno. In predvsem aktivno! Ker je tokrat v ospredju aktivni turizem: pohodništvo, tek in športni ribolov . Ker vas po sejmu usmerjajo ikone, ki ponazarjajo štiri tipe turista: t. i. počitnikarje, zasvojence z aktivnim turizmom, popotnike in izletnike. Ker so vam ikone v pomoč, da odkrijete optimalni kraj za svoj oddih ali počitnice. Ker vas do njega morda pripeljejo prav vodniki Združenja turističnih vodnikov Slovenije, ki svetujejo in vodijo po sejmu. Ker vam ga zagotovo najbolj očarljivo lahko razkrije le turistični ponudnik prav od tam. Ker se vse dni odvija zanimiv program tudi na odrih, ker lahko ze no vstopnico obiščete dva sejma, tudi Gast &Expo, kjer je glavni poudarek na kulinariki. Doživite in okusite! S seboj pa vzemite v prijetno branje sejemski katalog – revijo Oddih.


 

18.11.2013

Sejem Alpe-Adria vabi razstavljavce

Vodilni turistični sejem v regiji Alpe-Adria: Turizem in prosti čas vabi ponudnike turističnih storitev, da se prijavijo na sejem. Prireditev bo od 29. januarja do 1. februarja 2014. Zadnji rok prijave je 20. december. Kdor se nanjo prijavi do 1. decembra, je deležen posebnih ugodnosti. Tudi letos bomo na sejmu podelili posebno nagrado Jakob za odličnost in kakovost v turizmu regije Alpe-Jadran. Tema letošnjega natečaja je Inovativna pozitivna ulična prehrana.

Regija partnerica je tokrat Kvarner iz Hrvaške. Častni pokrovitelj sejma je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Hkrati s sejmom Alpe-Adria: Turizem in prosti čas poteka v organizaciji Primorskega sejma mednarodni sejem gastronomije in gostinsko-hotelske opreme ter mednarodni sejem sladoleda Gast & Expo.



 

23.10.2013

ABTA – največje britansko turistično združenje prihaja na GR

Konec septembra 2014 se bo na Gospodarskem razstavišču odvila letna konferenca ABTA. Največje britansko turistično združenje (Association of British Travel Agents) in hkrati drugo največje tovrstno združenje na svetu vključuje več kot 1200 podjetij s približno 5000 izpostavami turističnih agencij in okrog 900 organizatorji potovanj. Svoj osrednji dogodek, ki je eno največjih letnih dogodkov britanske turistične industrije nasploh organizirajo vsako leto v drugi turistični destinaciji. Po prvih napovedih naj bi Ljubljana gostila od 500 do 1200 vodstvenih delavcev s področij britanskega turizma, z njimi pa pred in med dogodkom ter po njem 25 novinarjev vodilnih strokovnih in splošnih medijev s področja turizma v Veliki Britaniji. Kot glavni partnerici pri organizaciji konference ABTA Convention 2914 sodelujeta Sektor za turizem SPIRIT Slovenija ter Turizem Ljubljana.

Več ->


<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

 

Naročite se na e-novice






www.gr-sejem.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Prosimo, označite ali dovoljujete uporabo te tehnologije.
Ne strinjam se