empty
Širina: 180 pik
podprti formati: .jpg, .gif, .swf











Novice

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>
 

24.10.2011

Še dva tedna do Ambienta


Ambient Ljubljana – sejem pohištva odpira svoja vrata v torek, 8. novembra, in privablja obiskovalce s svojim pestrim programom vse do nedelje, 13. novembra. Poleg razstave pohištva in notranje opreme vas vabimo, da obiščete še:

  • Top ideje – 1. borza oblikovanja, kjer svoje idejne zasnove na ogled postavljajo morda še neuveljavljeni mladi, a perspektivni arhitekti in oblikovalci. Zanimivost sejma tako za obiskovalce kot iskalce novih idej!


Sejem je odprt: vsak dan od 10.00 do 20.00 ure, v nedeljo, 13. novembra, se zapre ob 18.00 uri.

Redna vstopnica znaša 7,00 €, od 25. novembra so na voljo tudi vstopnice v predprodaji z enotno ceno 7 €.

Ob obisku sejma prejmete sejemski Katalog in nagradni kupon, s katerim lahko sodelujete na žrebanju za privlačne nagrade, ki so jih prispevali razstavljavci.

Vrtimo nove ambiente!
 




 

20.10.2011

Sejem porok odpovedan

Organizator je za letos sejem porok na GR odpovedal.

Z morebitnimi vprašanji se obrnite na organizatorja, podjetje Adriamedia d.o.o., T.  01/3000 700.


 

20.10.2011

Oddamo poslovne prostore

V najem oddamo večje število urejenih pisarniških prostorov, različnih velikosti, z vsemi priključki, infrastrukturo, možnostjo parkiranja ob poslovni stavbi ter urejenim varovanjem objekta.

Več informacij


 

20.10.2011

Sejem Alpe-Adria uradno središče regije

Delovna skupnost Alpe-Jadran je te dni tudi uradno potrdila sejem Alpe–Adria: Turizem in prosti čas za osrednji turistični dogodek regije Alpe-Jadran, ki obsega deset posamičnih regij Italije, Avstrije in Madžarske ter Slovenijo in Hrvaško v celoti.

Ta velik uspeh za osrednjo sejemsko prireditev s področja turizma in preživljanja prostega časa pri nas pozicionira Ljubljano kot turistično središče regije, ki se tako razvija v prepoznavno poslovno stičišče vodilnih turističnih akterjev regije in tudi širše. Regija Alpe-Jadran postaja namreč vse bolj privlačna za organizirane obiske turistov tudi iz oddaljenih destinacij, kot so Kitajska, Japonska, ZDA idr. Kot je poudaril dr. Wolfgang Platzer, generalni sekretar Skupnosti, je »potreben skupen pristop za skupno trženje celotne regije – delovna skupnost namreč sega od Lombardije do Madžarske, od Gradiščanske do skrajnega juga Hrvaške – na zanimivih turističnih trgih po celem svetu.«

Naj spomnimo, da je sejem Alpe–Adria: Turizem in prosti čas napravil vsebinski in geografski preboj v regijo januarja letos kot edini sejem, ki javnosti predstavlja turistično ponudbo glede na destinacijo, iz katere razstavljavci prihajajo, in glede na produkte iz razstavnega programa. V tej ponudbi se obiskovalec prepoznava glede na štiri značilne tipe turistov, od aktivnih do bolj ležernih počitnikarjev, izletnikov in avanturistov.

Naslednji sejem Alpe–Adria: Turizem in prosti čas se bo odvil na Gospodarskem razstavišču od 26. do 29. januarja 2012 ter pomembno nadgradil letošnji koncept sejma z naslednjimi novostmi:
Organizatorji pripravljajo še nekaj strokovnih vložkov in seveda možnost vodenega ogleda sejma za obiskovalce.

Tudi tokratni sejem bo pospremila nagrada Jakob, nagrada za turistično kakovost in odličnost v regiji Alpe–Jadran. Tema natečaja za nagrado Jakob 2012 je: Inovativni turistični proizvodi na področjih alternativnih oblik oddiha in sprostitev. Mednarodna strokovna žirija z območja Delovne skupnosti Alpe-Jadran, ki ji predseduje prof. dr. Janez Bogataj, bo ocenila projekte, ki prispevajo inovativne turistične proizvode na različnih področjih alternativnih oblik oddiha in sprostitev v turističnih ponudbah krajev in območij v regiji. Pri ocenjevanju bodo še zlasti upoštevali določila in usmeritve trajnostnega in sonaravnega razvoja. Za nagrado Jakob 2012 se lahko prijavijo najrazličnejši nosilci turističnih programov in vsebin z navedenega področja, t.j. alternativnih oblik oddiha in sprostitev.

Prvi dobitnik nagrade Jakob, za katero so se 2011 potegovali s področja kulinarike, je projekt Hotela Triglav Bled, Kuharska šola Chefa Uroša Štefelina. Marcela Klofutar, izvršna direktorica Hotela Triglav Bled, je med drugim omenila, kako pomembna je zanje nagrada za višjo zavest o kulturi prehranjevanja in pitja pri nas: »V okviru kuharske šole prirejamo kuharske delavnice za otroke, odrasle, podjetja idr., predstavitve gostinskih poklicev po osnovnih šolah za starše in svetovalne delavke. Tujci prek kuharskih delavnic spoznavajo našo kulturo, naravo, tradicijo in s tem razširjajo vedenje o kulinarični Sloveniji prek meja.«

Na zadnjem sejmu januarja letos se je na sejmu v štirih dneh predstavilo 332 ponudnikov turističnih storitev in 20 navtičnih podjetij iz regije. Poleg turistične ponudbe iz regije Alpe–Jadran so se na sejmu predstavile tudi bolj oddaljene destinacije, kot so države nekdanje Jugoslavije, Španija in Turčija. Osveženo prireditev si je ogledalo okrog 16.000 obiskovalcev in 265 domačih in tujih predstavnikov medijev.



Več informacij:

Špela Bratun, Alpe–Adria: Turizem in prosti čas, 01 300 26 20, spela.bratun@gr-sejem.si
Marjana Lavrič, vodja Službe za odnose z javnostmi, 041 236 912, marjana.lavric@gr-sejem.si


 

10.10.2011

Veliko zanimanje za Naravo-zdravje

Včeraj ob 17.00 uri so se zaprla vrata 42. sejemske prireditve Narava-zdravje. Ponudbo izdelkov, dejavnosti in ekološko ozaveščenih idej za zdravo življenje in trajnostni razvoj, ki je bila urejena po vsebinskih sklopih Prehrana, Zdravje za jutri, Wellness in gibanje ter Eko dom in okolje,  je predstavilo 260 razstavljavcev iz petih držav. Sejem, ki je trajal štiri dni, od 6. do 9. oktobra, je obiskalo 20.000 ljudi. 3.775 obiskovalcev se je odločilo za alternativno vstopnino in sejem obiskalo z odsluženim mobilnikom. Prve ankete so pokazale, da je največ obiskovalcev iskalo informacije v sklopu Prehrana. Letos smo v sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije posebej izpostavili certifikate na izdelkih in tako skušali osveščati javnost o njihovem pomenu.

 

Naslednja sejemska prireditev v organizaciji GR je sejem Ambient Ljubljana – sejem pohištva, ki bo od 8. do 13. novembra letos.




 

10.10.2011

Razpis Arhitekturni dialog zaključen

Sprejemanje vlog pri projektu Arhitekturni dialog, tj. svetovanju študentov arhitekture, ki na sejmu Ambient pod strokovnim mentorstvom svetujejo bralcem revije Dela in Slovenskih novic, Deloindom, smo zaključili 30. septembra. Na naš naslov je prispelo kar 126 vlog, 119 jih ustreza pogojem razpisa. Razdelili smo jih med 26 študentov arhitekture, ki pod vodstvom mentorice pripravljajo rešitve. Sejem Ambient poteka letos od 8. do 13. novembra.


 

09.10.2011

Kam v nedeljo? Na sejem Narava-zdravje

Dan, kot je današnji, je več kot primeren za obisk sejma Narava-zdravje, kjer 260 razstavljavcev iz petih držav predstavlja izdelke, dejavnosti in ekološko ozaveščene ideje za zdravo življenje in trajnostni razvoj. Ponudba je urejena po vsebinskih sklopih: Prehrana, Zdravje za jutri, Wellness in gibanje ter Eko dom in okolje. Zadnji dan je sejem odprt do 17.00 ure. Imate doma odsluženi mobilnik? Prinesite ga s seboj, za vas ga bomo okolju prijazno razgradili. Vabljeni!


 

06.10.2011

Sejem Narava-zdravje odprt


Vikend v duhu Narava-zdravje

Nocoj ob 19.00 uri so se tudi uradno odprla vrata sejma Narava-zdravje. Sejem je odprl kmetijski minister mag. Dejan Židan. Poleg Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano sta častna pokrovitelja sejma, na katerem razstavlja 260 razstavljavcev iz petih držav, še Ministrstvo za zdravje ter Ministrstvo za okolje in prostor Republike Slovenije.

 

Navzoče je najprej pozdravil mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča, in med drugim predstavil novost letošnjega sejma - tj. poudarek na certifikatih: na kaj naj bo javnost pozorna pri nakupu izdelkov; katere so bistvene razlike med posamičnimi oznakami, kaj pomeni ekološko, naravi prijazno, zeleno, trajnostno ipd. Zveza potrošnikov Slovenije je pregledala vse certifikate razstavljenih izdelkov in storitev, na sejmu pa njeni predstavniki obiskovalce informirajo o tem, kaj posamezni certifikat zagotavlja.

 

Zoran Janković, župan Mesta Ljubljana, je v svojem govoru med drugim pojasnil, kako zelena je Ljubljana. Ljubljana ima kar 75 odstotkov zelenih površin, v zadnjih je bilo na novo zasajenih 40 hektarov parkov, po ločenem zbiranju odpadkov pa se lahko primerja z Dunajem.

 

Mag. Dejan Židan je v svojem govoru poudaril, kako pomembne so naravne danosti Slovenije, kot je gozd, ki, žal ostaja še vedno neizkoriščen potencial v gospodarstvu. Slovenija je tradicionalno kmetijska država, vse bolj se zavedamo, da je proizvodnja lastne hrane eno od najbolj državotvornih dejanj. Slovenska pridelava hrane je zdrava in okolju prijazna, v zadnjem letu beležimo pozitiven trend glede samooskrbe z lokalno pridelano hrano. Vse navzoče, posebej predstavnike slovenskih občin, je povabil, da 17. novembra letos sodelujejo pri nacionalnem projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, na katerem v organizaciji ministrstev za zdravje, šolstvo in prehrano sodeluje 240.000 otrok, vključenih v vrtce in osnovne šole. Projekt spodbuja zavest o zdravih prehranskih navadah otrok.

 

Na otvoritvi so podelili tudi posebna priznanja vseslovenskega natečaja Planetu Zemlja prijazna občina 2011, ki že drugo leto poteka pod pokroviteljstvom društva Planet Zemlja. Posebna komisija je v treh kategorijah: med majhnimi, srednjimi in velikimi občinami za zmagovalce izbrala naslednje občine:

 

  • Med majhnimi občinami – Razkrižje

Iz obrazložitve: Poleg sprejetih okolju prijaznih ukrepov varčevanja občina Razkrižje na področju okoljskega osveščanja sodeluje z nevladnimi organizacijami, z drugimi občinami, s posameznimi ministrstvi ter gospodarstvom. O pomenu varstva okolja so opozarjali na različnih dogodkih in prireditvah, največ pozornosti pa so poleg odgovornemu ravnanju z odpadki, čistejšemu zraku ter varčnejši rabi energije namenili še čistejšim vodam.

Občina Razkrižje ima kljub morda gozdarsko netipični pokrajini nekaj gozdov v svoji lasti, a v njih v zadnjih dveh letih ni izvajala sečnje. Izvajajo naročila za javne objekte po načelu "zelenih naročil" in v prihodnjih dveh letih načrtujejo tudi izgradnjo takega objekta v svoji občini. V občini so v skladu s predpisi zagotovili ločeno zbiranje komunalnih odpadkov. Svoje občane pa ozaveščajo tudi prek lokalne televizije in drugih tematskih aktivnosti. Postopno uvajajo zbiranje nevarnih ločeno zbranih odpadkov v posebnih akcijah, in ne samo v okviru zakonodaje.

 

  • Med srednje velikimi občinami: občina Vojnik

 Iz obrazložitve: Občina Vojnik je poleg ostalih sprejetih ukrepov stopila korak naprej k prijaznejšemu okolju z obnovitvijo občinske stavbe v energetsko varčno poslopje, prav tako pa sodeluje z nevladnimi organizacijami, z drugimi občinami, s posameznimi ministrstvi ter gospodarstvom. V svoji lasti ima nekaj gozdov in v njih aktivno gospodari s pomočjo zunanjih izvajalcev. Zaveda se problema javne rabe zasebnih gozdov in to ureja ustrezno in glede na svoje zmožnosti izdatno financira rabo rekreacijske infrastrukture v teh gozdovih. V občini so naredili tudi športni objekt iz lesa, načrtujejo investicije, skladno z načeli "zelenih naročil", in s simpatijami gledajo na širitev gradnje tudi javnih objektov iz lesa.

Občane celovito izobražujejo in jim dajejo možnosti za ločeno zbiranje njihovih odpadkov na ekoloških otokih in v dveh zbirnih centrih, z uvedbo zbiranja odpadne embalaže »od vrat do vrat« in tudi z uvedbo ločenega zbiranja biološko razgradljivih odpadkov.

 

  • Med velikimi občinami - Murska Sobota

Iz obrazložitve: Občina se poslužuje praktično vseh mogočih orodij, s katerimi osvešča zaposlene. Poleg ustnega, pisnega in  elektronskega obveščanja osveščajo predšolske otroke in učence osnovnih ter srednjih šol z različnimi akcijami. Sprejeli so precej ukrepov na področju okolju prijaznega delovanja, svoje občane pa tudi spodbujajo k peš hoji, kolesarjenju, uporabljanju javnega prevoza, prav tako pa vsako leto pripravijo čistilno akcijo »naša občina – čista in urejena«. Pozornost namenjajo odgovornemu ravnanju z odpadki, čistejšemu zraku, varčnejši rabi energije, pohvalijo pa se lahko tudi z zasaditvijo in širjenjem zelenih površin. Občina ima v svoji lasti nekaj gozdov in v njih aktivno gospodari s pomočjo zunanjih izvajalcev. V prihodnjih letih imajo v načrtu gradnjo javnih objektov po načelu "zelenih naročil" in ogrevanje z obnovljivimi viri energije. Člani komisije upajo, da bo občina v prihodnje nekaj več pozornosti namenila še financiranju rekreacijske infrastrukture v zasebnih gozdovih. Ravnanje z odpadki je zelo dobro: z izobraževanji, s postavitvijo ekoloških otokov in zbirnega centra, v katerega občani lahko pripeljejo več drugih vrst odpadkov (od uvedbe ločenega zbiranja odpadne embalaže »od vrat do vrat« ter z uvedbo ločenega zbiranja biološko razgradljivih odpadkov do prevzemanja različnih ločeno zbranih frakcij v zbirnem centru).

V okviru sejma se pod pokroviteljstvom GR jutri, tj. 7. oktobra, s pričetkom ob 10.00 uri, v dvorani Urška odvija strokovna konferenca fundacije Utrip humanosti z naslovom Zelena delovna mesta: realnost ali utopija? Odgovorila bo na vprašanja, kaj vse omogočajo zelena delovna mesta in zakaj so pomembna. Konferenca v povezavi z zelenimi delovnimi mesti zaokrožuje štiri tematske posvete na tematiko zelenega kmetijstva, uporabe varnih energetskih virov, zelenega turizma in zdravja. Namen posveta je konstruktivno preučiti stanje na področju zelenih delovnih mest v Sloveniji ter poiskati možnosti za nove rešitve v gospodarstvu.

 

Od jutri do nedelje se v okviru sejma Narava-zdravje vrstijo predavanja s področja uradne in komplementarne medicine, na katerih sodelujejo priznani strokovnjaki s področja zdravstva, farmacije ipd. Predavanja obravnavajo, kateri so nezaželeni učinki zdravil ter kako jih jemati; kako z zdravim načinom življenja in prehranjevanja vplivati na prebavo; kako vplivati na kakovost življenja in težave, ki jih povzročata osteoporoza in osteoartroza; kako razumeti spremembe v menopavzi; kateri so dejavniki tveganja in kako preventivno delovati proti tem boleznim srca in ožilja skozi vsa življenjska obdobja. Kar nekaj tem je namenjenih zdravi prehrani, saj se vedno več ljudi zaveda, da je hrana bistven element zdravega načina življenja.

 

Sejem bo konec tedna zaznamovalo pestro športno obsejemsko dogajanje v organizaciji Športne zveze Ljubljana in Športne unije Slovenija. Obiskovalci se lahko preizkusijo v  številnih novih trendovskih športih.

 

Sejem je odprt od četrtka do nedelje, od 9.00 do 19.00 ure, le v nedeljo se zapre ob 17.00 uri. Alternativna vstopnina je odsluženi mobilnik. Vsak obiskovalec ob vstopu na sejem prejme sejemski katalog, revijo Oddih.





<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

 

Naročite se na e-novice






www.gr-sejem.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Prosimo, označite ali dovoljujete uporabo te tehnologije.
Ne strinjam se