empty
Širina: 180 pik
podprti formati: .jpg, .gif, .swf











Novice

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>
 

21.12.2012

Pivoteka Bunker v paviljonu Jurček

Pod paviljonom Jurček je v nekdanji Vinoteki odprla vrata nova pivoteka v Ljubljani – Bunker. Lahko izbirate med 70 vrstami piva, med njimi so predvsem belgijska – od svetlih, rdečih in temnih, pšeničnih do sadnih. K pivu ponujajo posebej izbrane kulinarične specialitete s poudarkom na italijanski kuhinji, tako da so okusi piva in jedi v sozvočju in se med seboj dopolnjujejo. Pripravljajo vsakodnevna kosila z do pet menijev.  za skupine pa se lahko dogovorite v naprej in pripravijo meni po želji. Organizirajo tudi posebne degustacijske dogodke spajanja kulinaričnih specialitet z različnimi specialnimi pivi.

 

Pivoteko dopolnjuje prodajni butik, kjer lahko izbirate med celotnim asortimanom piv, kozarcev in posebnih darilnih pakiranj, žganih pijač, cigar in delikates.

 

Bunker je odprt vse dni v tednu  od 7.00 ure zjutraj do 02.00 ure zjutraj dan kasneje. V popoldanskem in večernem času zunaj terminov sejmov je gostom tik ob lokalu na razpolago tudi brezplačen parkirni prostor.




 

18.12.2012

Gospodarsko razstavišče postalo član AIPC

Gospodarsko razstavišče je za zdaj edini prireditveni center iz Slovenije postalo član AIPC – mednarodne zveze kongresnih centrov, ki pod svojim okriljem združuje menedžerje prireditvenih centrov s celega sveta. Vanjo je vključenih prek 170 centrov iz 54 držav z več kot 850 strokovnjaki s tega področja.

AIPC si prizadeva spodbujati odličnost v menedžmentu prireditvenih centrov, hkrati pa za doseganje visoke profesionalnosti ponuja orodja oziroma pretok znanja prek svojih izobraževalnih programov. Na Gospodarskem razstavišču se kot novi člani AIC veselimo novih spodbud in razvoja na področju industrije srečanj.




 

19.11.2012

GR ob Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov

Gospodarsko razstavišče si kot zeleno delovno mesto prizadeva za izpolnjevanje naslednjih smernic:

• Zeleno delovno mesto omogoča zelene tehnike poslovanja
• Ločevanje odpadkov
• Varčevanje z električno energijo
• Uporaba vode iz pipe, če je ta pitna, vodnih filtrov in izogibanje plastičnim kozarčkom ali plastenkam
• Varčevanje z vodo
• Spodbujanje zaposlenih k rabi javnega prevoza in alternativnih načinov prevoza v sklopu delovnega mesta
• Omogočeni odmor za malico
• Ozelenitev proizvodno-prodajno-servisnega procesa (pridelava, predelava, obdelava, nabava, logistika, skladiščenje, prodaja, poprodajne storitve in servis, ravnanje s produktom, ko ta odsluži namenu) idr.

Na GR poskrbimo za recikliranje vseh vrst odpadkov, kar je tudi v zadovoljstvo razstavljavcev na naših sejemskih prireditvah. Eden od razstavljavcev na naših sejmih pravi, da se na njihovem »razstavnem prostoru vedno nabere precej odpadkov, predvem papirja in kartonske embalaže, nekaj pa tudi mešanih odpadkov. Želeli bi pohvaliti prizadevanja GR v okviru vašega ''zelenega projekta'', da razstavljavcem omogočite ločevanje nastalih odpadkov na posamezni stojnici in ne zgolj na nekem ''oddaljenem'' skupnem ekološkem otoku. Ta mehka prisila pospravljanja ne samo olajša delo čistilcem, omogoči tudi bolj učinkovito ločevanje odpadkov in s tem varovanje okolja, upamo pa, da tudi ozavešča in vzpodbuja k bolj ekološkemu ravnanju in mišljenju. Vsaj nekatere. Ne glede na pomisleke pa je pomemben vsak člen. Vsak posameznik s svojimi prizadevanji.”


 

18.11.2012

Dan slovenske hrane

Prav v času sejma Narava-zdravje, ki je potekal od 11. do 14. oktobra letos na Gospodarskem razstavišču, je državni zbor Slovenije razglasil Dan slovenske hrane, ki bo vsak petek v novembru, letos jutri, 16. novembra. Ta dan  v slovenskih šolah poteka Tradicionalni slovenski zajtrk, ki vsebuje kruh, mleko, maslo, med in jabolka  – vse domačega izvora. Ob tem bodo vzgojitelji in učitelji otrokom prenašali vsebine s področja kmetijstva, okolja, zdravega prehranjevanja in gibanja, čebelarstva,  pomena  lokalne  pridelave  in  predelave  itd.

Zavedanje o pomenu lokalne trajnostne oskrbe je v Sloveniji čedalje pomembnejše področje, ki mu je treba namenjati vse več pozornosti. Ministrstvo za kmetijstvo in okolje RS si pri tem prizadeva z različnimi aktivnostmi in ukrepi, vendar, poudarjajo, “je potreben skupen nastop, povezovanje in dobro sodelovanje med različnimi organi. Kako varno in kako kakovostno hrano bomo uživali mi in naslednji rodovi, bo odvisno predvsem od podpore, ki je bodo deležni slovenski pridelovalci in predelovalci hrane (podpore pristojnih organov in tudi potrošnikov).”

Z razglasitvijo dneva slovenske hrane želi Vlada RS dati domači hrani pomemben pečat, spodbujati ozaveščanje javnosti o  pomenu domače pridelave in predelave hrane ter uživanju zdrave hrane. Prav to pa so tudi poudarki sejma Narava-zdravje. Prihodnji sejem se bo na GR odvil od 17. do 20. oktobra 2013.


 

12.11.2012

Približno enak obisk kot lani

Včeraj ob 18.00 uri so se zaprla vrata 23. mednarodnega sejma Ambient Ljubljana – sejem pohištva. Sejem, največji te vrste od Milana do Dunaja, na katerem se predstavlja 246 podjetij in 24 držav, je obiskalo 34.000 ljudi, kar je približno toliko kot lani. Na otvoritvi so podelili nagrade za oblikovalske dosežke tega sejma, Deset najboljših, in zmagovalca med njimi. To je podjetje Rimarket d.o.o. za leseni otroški stol Froc, oblikovalcev iz oblikovalske agencije Gigodesign. Največ priznanj na sejmu – Deset najboljših, Zlato plaketo revije Naš dom in Nagrado za odličnost v oblikovanju razstavnega prostora – je prejelo družinsko podjetje Mizarstvo Amek za proizvodni program, ki je nastal v sodelovanju z oblikovalci, študenti Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, Univerze v Ljubljani:
  • TV-omarica TRAMEK oblikovalca Dejana Kosa
  • luč SPIREA oblikovalca Blaža Habjaniča
  • postelja AFTERNOON DILAJT oblikovalca Klemna Smrtnika.

 

Tudi 23. sejem Ambient Ljubljana je v ospredje postavil pomembnost oblikovanja in s tematskimi razstavami ter nagradami promoviralo oblikovalsko stroko oziroma izpostavilo njene rezultate. V okviru sejma so se odvila strokovna srečanja, med njimi okrogla miza, ki je odpirala vprašanja oblikovanja v luči družbene, kulturne, znanstvene in gospodarske situacije.

 

Častno pokroviteljstvo nad sejmom je prevzelo Veleposlaništvo Finske v Ljubljani, ki se je v letu, ko so Helsinki svetovna prestolnica oblikovanja, predstavilo finski dizajn. Kot je poudaril Pekka Metso, finski veleposlanik: »Zelo smo ponosni, da imamo priložnost predstaviti nekatere finske oblikovalske proizvajalce ter skupaj s sodobnim slovenskim oblikovanjem povedati svojo zgodbo … Osnovna ideja in cilj sta, da bi bile stvari funkcionalne za vse. Oblikovanje je orodje za inovacije, s katerimi bi zadovoljili posebne zahteve sodobnega življenja.«

 

Prihodnji, 24. Ambient se bo na Gospodarskem razstavišču odvil od 1. do 6. oktobra 2013.

 

Naslednji sejem v organizaciji Gospodarskega razstavišča je sejem s področja turizma in preživljenja prostega časa ter navtike. Vabljeni od 24. do 27. januarja 2013 na sejem Alpe-Adria.



 

07.11.2012

Podeljene nagrade in priznanja 23. pohištvenega sejma - Ambient Ljubjlana

Gospodarsko razstavišče kot organizator sejma Ambient Ljubljana tradicionalno podeljuje nagrade in priznanja za najboljše oblikovalske dosežke. Na uradni otvoritvi so bila podeljena priznanja Deset najboljših - Top 10 in zmagovalec med njimi. To je podjetje Rimarket d.o.o. in oblikovalska agencija Gigodesign d.o.o. za leseni otroški stol Froc.

Na večernem sprejemu so bila podeljena še ostala priznanja. Največ med njimi jih je prejelo družinsko podjetje Mizarstvo Amek za proizvodni program, ki je nastal v sodelovanju z oblikovalci, študenti Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, Univerze v Ljubljani:
  • TV-omarica TRAMEK oblikovalca Dejana Kosa
  • luč SPIREA oblikovalca Blaža Habjaniča
  • postelja AFTERNOON DILAJT oblikovalca Klemna Smrtnika.
Mizarstva Amek si je prislužilo nagrade in priznanja Deset najboljših, Zlato plaketo revije Naš dom in Nagrado za odličnost v oblikovanju razstavnega prostora.


Nagrade za odličnost v oblikovanju razstavnega prostora
  • Strle svetila, Marko Strle s.p., Ljubljana
  • Mizarstvo Amek, Andrija Đalič s.p.
  • Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije
Med več kot 20 prototipi, razstavljenih na borzi in razstavi Top ideje, je komisija nagradila naslednje izdelke:
  • Obešalnik VEYA, biroja Arhitektura 2211, oblikovalcev Ane Praprotnik in Petra Cesarja
  • Tekstilni dodatki za dom in otroke KEKOKO, oblikovalke Mateje Premrl
  • Sauna ROUND, oblikovalca Blaža Izlakarja

Komisija je nagradila tudi Najlepši razstavni prostor Top ideje:
  • Postavitev kolekcije NOSTALGIJA, oblikovalcev Matica Trevna, Daše Šmid in Anžeta Stareta

Nagrade natečaja Arhitekturni dialog
• Nagrada za najbolj inovativno arhitekturno rešitev je prejela študentka arhitekture Ana Jerše za preureditve nekdanje mizarske delavnice v dom štiričlanske družine

• Posebno nagrado je prejela študentka arhitekture Brina Vizjak za prvi dom mlade družine

• Nagrado za 3D vizualicijo projekta so prejela študentke arhitekture Tina Krnelj, Mojca Črešnik in Tea Goljevšček.


Svoje priznanje pa na sejmu podeljuje tudi Društvo oblikovalcev Slovenije:

“Pohištvo leta 2013” za kolekcijo »Moj betonski vrt«, v sestavi dvojna klop z mizico, betonski umivalnik in pasja uta, oblikovanje Tina Rugelj.

Iskrene čestitke nagrajencem!


 

26.10.2012

9. Nanotehnološki dan na GR

Odbor za znanost in tehnologijo pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije 27. novembra organizira 9. Nanotehnološki dan. Cilj nanotehnoloških dnevov je udeležencem dogodkov približati razvojne in aplikativne možnosti nanotehnologije na različnih področjih. Tokrat bo poudarek na propulzivnih smereh nanotehnologije, in sicer: memristorju in memristorskih aplikacijah, nevromorfnem računalništvu in ambientni inteligenci, možganskih vsadkih (implantatih), o vplivu nanodelcev na lastnosti premazov, o trendih tehnološkega razvoja sončnih celic novih generacij, nanokeramiki v elektroniki itd.

Udeležba na 9. nanotehnološkem dnevu je brezplačna, obvezna pa je predhodna prijava najkasneje do 20. novembra oziroma do popolnitve prostih mest na e-naslov janez.skrlec@siol.net ali na GSM: 040 309 380. Vljudno vabljeni.


 

23.10.2012

Vrtimo nove ambiente!

Še štirinajst dni nas loči od sejma pohištva – Ambient Ljubljana (6.–11. november 2012), največje razstave notranje opreme z zadnjimi trendi v regiji med Milanom in Dunajem. Predstavlja se 240 podjetij iz 24 držav. Častni pokrovitelj sejma je v letu, ko so Helsinki svetovna prestolnica oblikovanja, Veleposlaništvo Finske v Ljubljani. Obiščite razstavni prostor finskega oblikovanja v dvorani Kocka (A 2).

Sejem je odprt od torka do sobote: od 10.00 do 20.00 ure, v nedeljo od 10.00 do 18.00 ure. Redna vstopnica znaša 8,5 EUR. Vsak obiskovalec ob nakupu vstopnice na blagajni GR prejme sejemski katalog.


 

15.10.2012

»Podari jabolko!« nagovorilo 22.000 ljudi

Včeraj ob 17.00 uri so se zaprla vrata 43. sejemske prireditve Narava-zdravje. Ponudbo izdelkov, dejavnosti in ekološko ozaveščenih idej za zdravo življenje in trajnostni razvoj, ki je bila urejena po vsebinskih sklopih PrehranaZdravje, Wellness in gibanje ter Eko dom in okolje,  je predstavilo 285 podjetij iz petnajstih držav. Sejem, ki je trajal štiri dni, od 11. do 14. oktobra, je obiskalo 22.000 ljudi, kar je za 10 odstotkov več kot lani. Tudi letos smo v sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije posebej izpostavili certifikate na izdelkih in tako skušali osveščati javnost o njihovem pomenu. Izpostavljenih je bilo 18 izdelkov s certifikati. Letošnji slogan Podari jabolko! je uspešno povezoval informativno, ozaveščevalno in humanitarno noto sejma ter tudi z bogatim obsejemskim programom ponujal vrsto idej, namigov in pobud, kako izboljšati svoj življenjski slog. Letošnja posebnost sejma je bilo tudi množično zbiranje odpadnega papirja v organizaciji Ekologov brez meja ter zbiranje gospodinjskih odpadkov in oblačil v organizaciji podjetja Snaga.

 

Naslednja sejemska prireditev v organizaciji GR je sejem Ambient Ljubljana – sejem pohištva, ki bo od 6. do 11. novembra letos.




 

10.10.2012

Še dan do sejma Narava-zdravje

Letošnji sejem promovira zdrav življenjski slog in kar najširšo javnost nagovarja, kako ga izboljšati. Z majhnimi koraki lahko vsak veliko naredi zase: na področju prehrane, gibanja, ohranjanja zdravja ter svojega odnosa do okolja. Pridite po ideje, spodbude, koristne nasvete, znanje. Okušajte, odkrivajte  in se preizkusite. Poščite kaj zase v obsežnem in pestrem programu. Privoščite si zdrav prigrizek.

Slovesna otvoritev sejma je jutri ob 19.00 uri v dvorani Povodni mož. Sejem bo uradno odprl minister za okolje in kmetijstvo, Franc Bogovič. Na otvoritvi podeljena priznanja Planetu Zemlji prijaznim občinam.


<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

 

Naročite se na e-novice






www.gr-sejem.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Prosimo, označite ali dovoljujete uporabo te tehnologije.
Ne strinjam se