empty
Širina: 180 pik
podprti formati: .jpg, .gif, .swfNovice

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>
 

27.09.2012

Svetovni dan turizma in sejem Alpe-Adria

Sejem Alpe-Adria, ki se vsako leto na Gospodarskem razstavišču odvije konec januarja, spodbuja razvoj turizma tudi v luči trajnostnega razvoja.  Današnji svetovni dan turizma je namenjen prav tej temi: Turizem in trajnostna energija – gonilna sila trajnostnega razvoja. Nagrada Jakob  za odličnost in kakovost v turizmu poudarja pomen sonaravnega in trajnostnega razvoja. Letos je bila podeljena  za Inovativne turistične programe na področju alternativnih oblik oddiha in sprostitev.

Sejem Alpe-Adria poleg bolj oddaljenejših destinacij, kot so Turčija, Španija, Tunizija, Maroko ipd., predstavlja predvsem turistično ponudbo petih držav regije Alpe-Jadran: to so Slovenija, Hrvaška, Avstrija, Italija in Madžarska. Dodana vrednost sejma je predstavitev ponudbe po turističnih produktih. Obiskovalca na sejmu usmerjajo ikone, ki ponazarjajo različne tipe počitnic oziroma oddiha. Sejem torej zbližuje želje z optimalno ponudbo in omogoča neposreden stik, informacije iz prve roke. Vzporedno s sejmom Alpe-Adria poteka tudi Salon plovil.

Izkoristite ugodnejše pogoje zgodnje prijave na sejem do 1. oktobra in se nam pridružite!


 

20.08.2012

50 let Slovenske popevke

Festival slovenske popevke, ki se je leta 1962 pričel na Bledu, praznuje letos 50 let. Dve leti kasneje se je preselil  v Ljubljano – na Gospodarsko razstavišče. Na njem je zablestela legendarna Marjana Deržaj z nepozabno Poletno nočjo. Besedilo zanjo je prispevala Elza Budau, glasbo pa  Mojmir Sepe.  Popevka Poletna noč je postala nekakšna neuradna pesem Slovenske popevke in to ostala do današnjih časov. Kot debitantka se je tisto leto sicer predstavila Elda Viler s komadom Molče z besedilom Svetlane Makarovič in glasbo Borisa Kovačiča.
 

19.07.2012

GR “Goes Green”

Gospodarsko razstavišče (GR) je z lanskim zlatim pokroviteljstvom konference Life Style Natural – Zelena delovna mesta, ki je potekala v okviru sejma Narava-zdravje, sprejelo vlogo, da postane testni primer takšne ozelenitve. Zato se bo posebna ekipa GR udeležila delavnic na temo, kako zeleno je moje delovno mesto. Rezultati analize bodo predstavljeni na letošnjem sejmu Narava-zdravje v okviru konference oziroma okrogle mize, kjer bo organizator Life Style Natural predstavil napredek na področju ozelenitve delovnih mest v zadnjem letu.


 

18.07.2012

Kongresno poletje 2014 na GR

Leta 2014 se na GR obeta še en mednarodni dogodek: Mednarodni kongres agrarnih ekonomistov (EAAE 2014). Organizator dogodka, ki bo skušal redefinirati strategijo evropskega kmetijstva ter druga vprašanja, povezana z okoljem, kot so biodiverziteta, podnebne spremembe, sta Univerza v Ljubljani in Društvo agrarnih ekonomistov Slovenije. Na kongresu pričakujejo 800 udeležencev.


 

17.07.2012

Skavtska konferenca 2014 na GR

Leta 2014 se bo na Gospodarskem razstavišču odvila mednarodna taborniška konferenca s predvidoma 1200 udeleženci. Zveza tabornikov Slovenije, nacionalna skavtska organizacija, ob svoji 20-letnici vključitve v Svetovno organizacijo skavtskega gibanja (WOSM) gosti 40. Svetovno taborniško konferenco, ki je najvišji organ odločanja v WOSM. Sestavljena je iz delegacij vseh nacionalnih skavtskih organizacij (161) in se srečuje vsake tri leta. Njena glavna naloga je oblikovanje in spremljanje politike skavtskega gibanja na svetovni ravni in sprejemanje ukrepov za nadaljnje uveljavljanje poslanstva, strategije in vizije skavtstva.


 

26.05.2012

MUZA še muza še danes

Obiščite MUZO - festival knjige in umetnosti in okusite kulturo na njenih stojnicah, odrih in galerijah. Na MUZINEM bolšjaku lahko danes prodate ali kupite rabljena glasbila in fotoopremo. Na rdeči knjižni črti lahko odložite knjigo, ki je ne potrebujete več, in si na črti izberete kakšno drugo, za vas zanimivo. Izberite si kakšno od književnih poslastic slovenskih založb.

Festival je namenjen vsem generacijam, danes še posebej vabimo mlade družine. Obiskovalci lahko izbirajo med razstavami, ustvarjalnimi delavnicami ter filmskimi, lutkovnimi in gledališkimi predstavami.

Na glasbeno plesnem odru lahko vse generacije tudi danes zaplešete s Plesno šolo Urška in prisluhnete glasbenim skupinam Konservatorija za glasbo in balet ter članom zasedbe Terrafolk (16.00).

Kako do boljših fotografij in kako posneti portret, sta samo dve izmed delavnic, ki bosta potekali na foto odru.

Za vse ljubitelje gledališča sta danes na programu kar dve okrogli mizi, prva ob 11.00 uri, na temo gledališkega založništva in druga ob 17.00 uri, na temo komedije na Slovenskem, katere gost je Tone Partljič.

Najmlajši si lahko ogledajo lutkovni predstavi Zmajček in Mala čarovnica, ki ni mogla biti zlobna, svojo domišljijo pa lahko tudi danes preizkusijo na delavnicah, ki potekajo na različnih stojnicah.

Še zadnjič pa imate priložnost za prav posebno doživetje v drive-in kinu, kjer danes za vse romantične duše vrtimo francosko romantično komedijo Lomilec src.

Festival je odprt do 19.00 ure, vstopnine ni, razen za DRIVE-IN KINO s pričetkom ob 21.30 uri. Festival se danes zvečer zaključuje še z Ylon festivalom, spektaklom klubske glasbe.

www.muzafestival.si

Vabljeni!


 

25.05.2012

Na MUZI odpiramo bolšjake

Še dva dni MUZE – festivala knjige in umetnosti sta lahko prijetna priložnost za okušanje kulture na stojnicah, odrih in galerijah Gospodarskega razstavišča. Na MUZI odpiramo danes bolšjak rabljenih glasbil in fotoopreme, obiskovalci pa na rdeči knjižni črti lahko odložijo knjigo, ki je ne potrebujejo več, in si na črti izberejo kakšno drugo, zanje zanimivo. Na festivalu se predstavljajo tudi slovenske založbe s pestro ponudbo književnih poslastic. Festival je namenjen vsem generacijam, danes in jutri še posebej vabi mlade družine. Obiskovalci lahko izbirajo med razstavami, ustvarjalnimi delavnicami ter filmskimi, lutkovnimi in gledališkimi predstavami. Festival je odprt vsak dan od 10.00 do 19.00 ure, vstopnine ni, razen za DRIVE-IN KINO s pričetkom ob 21.30 uri, nocoj v družbi Dekleta z zmajskim tatujem, jutri pa z Lomilcem src.

MUZA se zaključuje v soboto, jutri zvečer z Ylon festivalom, spektaklom klubske glasbe.
Poudarki iz festivalske ponudbe:

RAZSTAVE:
•    Majski salon, razstava 150 del slovenskih likovnih umetnikov, članov stanovske zveze ZDSLU
•    Fotografski razstavi Slovenia Press Photo 2012 in Tisočinka sekunde
•    Razstava grafičnih del iz ateljejev Mednarodnega grafičnega likovnega centra Ljubljana

DELAVNICE:
•    Ustvarjalne fotografske, likovne in plesne delavnice, med njimi:
              - Delavnica Mladi arhitekti
              - Zaplešite s Plesno šolo Urška
              - Tečaji risanja
 
PREDSTAVE:
•    Lutkovna predstavi Tacamuca in Zmajček
•    Gledališka predstava Mala čarovnica, ki ni mogla biti zlobna
•    Mini kino
 
GLASBENI NASTOPI:
•    25., 26. maj, 11.00–12.00 ure, 15.00–18.00 ure
              Glasbeni nastopi različnih orkestrov ljubljanskih glasbenih šol
              Steklena dvorana, glasbeno-plesni oder
•    26. maj, ob 16.00 uri: Terrafolk  – ustanovni član skupine Terra Folk, Danijel Černe, kitara, in njegov sin An Černe, flavta, piščali
              Steklena dvorana, glasbeno-plesni oder
 
Vabljeni, da o razmerah s področij založništva in fotoreporterstva poročate tudi z okroglih miz:
 
•    25. maj, ob 16.00 uri – okrogla miza: Neodvisno založništvo in knjigotrštvo na Slovenskem, založba Sanje; pogovor vodita Jože Piano (eBesede) in Rok Zavrtanik (Založba Sanje)
              dvorana Kupola, Literarni oder
 
•    26. maj, 11.00–13.00 ure – okrogla miza:  Slovenska fotoreporterska scena danes in jutri, SPP Zavod za promocijo fotografije; okrogla miza s sodelujočimi priznanimi foto reporterji (Jaka Gasar – Nedeljski dnevnik, Luka Cjuha– Dnevnik, Jure Eržen – Delo, Jošt Franko – samostojni fotograf, Luka Dakskobler – samostojni fotograf, Matej Družnik – Delo, Matic Zorman – samostojni fotograf)
              dvorana Galerija
 
•    26. maj, ob 17.00 uri – Komedija na Slovenskem: pogovor s Tonetom Partljičem, Evropska prestolnica kulture 2012
              dvorana Kupola, Literarni oder
 
www.muzafestival.si


 

22.05.2012

Namuznite se MUZI!

Jutri odpira vrata nova prireditev v organizaciji Gospodarskega razstavišča in njegovih partnerjev, tokrat s področja kulture. MUZA je kratica – M kot muzika, muzikalije, U kot umetnost, Z kot založništvo in A kot antika – za pestro in razvejano dogajanje festivala knjige in umetnosti, na katerem se bo od srede, 23., pa do sobote, 26. maja, zvrstilo prek 200 najrazličnejših dogodkov številnih organizatorjev. Na njem se predstavljajo slovenski založniki, javni kulturni zavodi Mestne občine Ljubljana, Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov, Evropska prestolnica kulture 2012, Foto zveza Slovenije, ljubljanske glasbene šole, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo, plesna šola Urška ter drugi. Festival je primeren za organizirane obiske šol in vrtcev ali drugih zaključenih skupin, dostopen pa je prav vsem, saj razen dveh prireditev, ki sta v programu po 19.00 uri, nima vstopnine. Odpiralni čas prireditve je od 10.00 do 19.00 ure, vsak dan pa Kinodvor in Gospodarsko razstavišče vabita ob 21.30 uri na projekcijo filmov iz avtomobilskega sedeža ali v DRIVE-IN KINO. Festival se bo 26. maja v večernih urah zaključil s partnerskim dogodkom: klubsko senzacijo, YLON Festivalom, z nastopom priznanih svetovnih glasbenih ustvarjalcev elektronske glasbe. Z nakupom vstopnice obiskovalci Ylon festivala prispevajo en euro v Y sklad, ki bo v okviru Pionirskega doma poskrbel za glasbeno-kulturno izobraževanje nadarjenih otrok, ki si tega izobraževanja sicer ne bi mogli privoščiti.


 

19.04.2012

GR – partner Ekokonference

19. in 20. aprila potekata na Gospodarskem razstavišču dve odmevni prireditvi na temo ekologije, katerih partner je Gospodarsko razstavišče. Društvo Planet Zemlja organizira Ekokonferenco in podelitev priznanj za projekt Zemljo so nam posodili otroci. Cilj Ekokonference je pokazati na vse večjo soodvisnost ekologije in ekonomije. Na konferenci bodo obravnali področja energetike, vpliv IPPC direktive na gospodarstvo ter promet in zmanjšanje obremenjevanja okolja. Drugi dan konference je namenjen mladim in njihovim okoljskim projektom oziroma projektu Zemljo so nam posodili otroci, katerega pokrovitelj je dr. Danilo Türk, predsednik Republike Slovenije. On in še drugi častni gostje bodo mladim nagrajencem podelili priznanja. Vzporedno poteka tudi Eko bazar, na katerem se predstavljajo slovenske nevladne organizacije in druge ustanove s svojimi okoljskimi projekti in izdelki.

 

Gospodarsko razstavišče sodeluje še pri enem projektu društva Planet Zemlja. To je “Planetu Zemlja prijazna občina”. Rezultate tretjega vseslovenskega natečaja zanj bomo razkrili na slavnostni prireditvi v okviru sejma Narava-zdravje (11. 10.–14. 10. 2012), ko bodo zmagovalcem  podeljeni častni nazivi Planetu Zemlja prijazni občini 2012.
 

18.04.2012

CEFA Young Professionals Seminar 2012 na GR

Od danes do petka, 20. aprila 2012, gostuje Gospodarsko razstavišče seminar za mlade menedžerje s področja sejemske industrije, ki ga organizira CEFA, kooperacijsko združenje sejemskih družb srednje, južne in vzhodne Evrope. CEFA je združenje 22 sejmišč iz srednje in jugovzhodne Evrope, katerih namen je okrepiti mednarodni pomen sejmov na tem geografskem območju. Gospodarsko razstavišče, prireditveni center Ljubljana, je clan združenja CEFA od 2011.

 

Udeležence je prvi dan seminarja pozdravil gostitelj srečanja, mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča, ter jim v posebnem predavanju podrobneje predstavil delovanje osrednjega prireditvenega centra Ljubljana. Gospodarsko razstavišče, ki je najbolj znano po svoji sejemski dejavnosti, se v zadnjih letih vse bolj razvija tudi kongresna destinacija oziroma primerno in zlahka dostopno poslovno središče, v katerem se letno odvije prek 135 različnih poslovnih dogodkov.
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

 

Naročite se na e-novice


www.gr-sejem.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Prosimo, označite ali dovoljujete uporabo te tehnologije.
Ne strinjam se