empty
Širina: 180 pik
podprti formati: .jpg, .gif, .swf











Novice

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>
 

19.01.2012

Ljubljana – turistično središče regije AJ

Od 26. do 29. januarja se na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani pod sloganom »Oddahnite si! Tu smo: Alpe–Adria« odvija mednarodni sejem Alpe–Adria: Turizem in prosti čas, na katerem svojo turistično ponudbo predstavlja prek 300 turističnih ponudnikov iz 12 držav. Prireditev spremlja Salon plovil, na katerem predvsem manjša plovila do 10 metrov dolžine in navtično opremo razstavlja 16 navtičnih podjetij. Častna pokrovitelja sejma sta Ministrstvo za gospodarstvo RS in Mestna občina Ljubljana.


 

17.01.2012

Gospodarsko razstavišče na poslovni borzi Conventa

Gospodarsko razstavišče – Prireditveni center Ljubljana, največji prireditveni center v Sloveniji, se na posebnem razstavnem prostoru predstavlja tudi na Conventi. Borza ponudbe in povpraševanja poslovnega turizma, ki se letos že  četrtič odvija na Gospodarskem razstavišču, je vodilno srečanje v industriji srečanj JV Evrope. Obiščite nas v Marmorni dvorani na prostoru št. 5, kjer vam bomo z veseljem razkrili svoje poslovne prednosti.


 

17.01.2012

Spoznajte zamejstvo

Ali poznate naravne lepote in znamenitosti na avstrijskem Koroške in v Furlaniji – Julijski krajini v Italiji? Ali veste, da tu živijo zamejski Slovenci, ki vas bodo sprejeli z odprtimi rokami v domačem jeziku? Obiščite sejem Alpe–Adria: Turizem in prosti čas in se seznanite z njihovim skupnim projektom Tu smo doma, v okviru katerega je mogoče izbrati tridnevni paket z neštetimi zanimivostmi Koroške: po poteh Karantancev ali prek kulinarike s pridihom domačnosti. Bi se raje odpravili od Čedada do Nadiže in Višarij? Ali pa obiskali Furlanijo in Goriško: morje, naravo, zgodovino in pristnost? Odkrijte svoje sosede! www.tusmodoma.eu


 

16.01.2012

Predprodaja vstopnic za vodilni turistični sejem v regiji Alpe-Jadran

Na sejemski prireditvi Alpe–Adria: Turizem in prosti čas si boste lahko od 26. do 29. januarja oddahnili od vsakdana in potovali po sosednjih Italiji, Avstriji, Madžarski, Hrvaški ter oddaljenejših destinacijah: Maroku, Tuniziji, Španiji, Turčiji, Srbiji, Črni Gori, Bosni in Hercegovini, se sprehodili po pestri domači turistični ponudbi, navijali na Tekmovanju kuharjev jugovzhodne Evrope, okušali vina slovenskih vinarjev, se izobraževali o blagovnih znamkah regije Alpe-Jadran in še mnogo več.

Predprodaja vstopnic: www.alpeadria-tip.si
od 13. do 23. januarja
cena vstopnice v predprodaji: 4,00 EUR
cena redne vstopnice v prosti prodaji: 7,00 EUR

Izkoristite ugodno priložnost in si preskrbite vstopnice že zdaj!



 

11.01.2012

Hrvaška s kampom Straško

Kdo ne pozna za Slovence tako priljubljenih kotičkov na Jadranu? Tokrat se na sejmu Alpe-Adria predstavlja Novalja z otoka Paga, v tem kontekstu pa avtokamp Straško, ki je z 950 parcelami in 200 mobilnimi hišicami primeren še zlasti za družine. Hrvaška se sicer pa sejmu predstavlja po regijah, na sejmu pa sodeluje tudi nekaj posamičnih razstavljavcev, kot je ladijski prevoznik Jadrolinija, Turistična zveza mesta Zagreb ipd.


 

11.01.2012

Gospodarsko razstavišče – donator akcije Očistimo Slovenijo 2012

Gospodarsko razstavišče je kot donator akcije Očistimo Slovenijo 2012 sklenilo z Ekologi brez meja dogovor o sodelovanju,  s katerim jih glede na naravo dogodkov gosti na svoji lokaciji. Tako sta se januarja na GR že zvrstili dve njihovi prireditvi:
• Zamenjaj obleko (5. 1.)
• Novinarska konferenca Očistimo Slovenijo (10. 1.)
Ekologi se s svojimi projekti predstavljajo  tudi na sejemskh prireditvah v organizaciji Gospodarskega razstavišča. Naj omenimo, da bo v času akcije Očistimo Slovenijo 2012 24. marca na GR medijsko središče oz. klicni center akcije. To je v času, ko se bo odvijal Ljubljanski obrtno-podjetniški sejem – LOS (21.–23. 3. 2012), ki vključuje tudi okolju prijazne izdelke in storitve.

Očistimo Slovenijo skupaj!


 

10.01.2012

Regija Alpe-Jadran v Ljubljani

Sejem Alpe–Adria: TIP ni le največja nacionalna sejemska promocija turizma v državi, pač pa tudi edini uradni regijski turistični sejem regije Alpe-Jadran. Pomen združevanja oziroma povezovanja se kaže po eni strani predvsem pri promociji tega dela Evrope na bolj oddaljenih trgih, kot so Japonska, ZDA, Avstralija ipd., po drugi pa po čim večji prepoznavnosti pestre in raznolike bližnje turistične ponudbe za prebivalstvo te regije. Zakaj ne bi odkrili zamejstva, se zapeljali do Balatona, obiskali gričevnato avstrijsko Štajersko? Znotraj regije Alpe-Jadran se na sejmu poleg Slovenije in Hrvaške v celoti predstavljajo naslednje regije:
  • Furlanija Julijska Krajina, Lombardija in Veneto iz Italije, ki jih zastopa italijanska nacionalna turistična organizacija ENIT
  • Koroška iz Avstrije
  • Baranja in Vas iz Madžarske, ki ju zastopa madžarska nacionalna turistična organizacija
Odkrijte svojo novo destinacijo v regiji Alpe-Jadran!


 

10.01.2012

Dan, posvečen nanotehnologiji

Odbor za znanost in tehnologijo, ki deluje v sistemu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, se tudi na letošnjem Ljubljanskem obrtno-podjetniškem sejmu – LOS predstavlja skupaj s svojimi partnerji, kot so Institut Jožef Stefan, Kemijski inštitut v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru in Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani idr. V tem okviru pa se predstavljajo tudi inovativni obrtniki in podjetniki.

Predstavljene bodo nove tehnologije in tehnološki procesi, še zlasti na področju elektronike, avtomatike, mehatronike, robotike, nano in mikro tehnologij, tudi bionike kot vede in poklica s prihodnostjo. Drugi dan sejma, tj. 22. marca, bo potekal že 8. Nanotehnološki dan, na katerem bomo kaj več izvedeli o povezljivosti nanotehnologij z različnimi področji, uporabi nanotehnologij v novih aplikacijah in trendih tehnološkega razvoja na tem področju.


 

09.01.2012

Forum obrti in podjetništva na LOS 2012

V sklopu Ljubljanskega obrtno-podjetniškega sejma – LOS (21.–24. 3), ki smo ga letos terminsko premaknili v bolj ugoden termin, se bo prvi dan v organizaciji OZS odvil Forum obrti in podjetništva. Na njem obrtniki in podjetniki, organizirani v svojo zbornico,  že tradicionalno seznanijo predstavnike vlade z aktualnimi zahtevami slovenske obrti in podjetništva. Na OZS pričakujejo velik odziv politike, medijev ter podjetnikov in obrtnikov na prvem tovrstnem soočenju s predstavniki nove vlade.


 

09.01.2012

Turistične regije Slovenije na sejmu

Slovenija, ki  poleg Hrvaške edina v celoti sodi v regijo Alpe-Jadran, se na sejmu Alpe–Adria: TIP predstavlja po razdelitvi STO z naslednjimi  turističnimi destinacijami: Gorenjska, Osrednjeslovenska, Goriška – Smaragdna pot, Obalno-kraška, Notranjsko-kraška, Jugovzhodna Slovenija, Spodnjeposavska, Zasavska, Savinjska, Podravska, Koroška in Pomurska. Destinacije predstavljajo lokalni turistični akterji prek običajev, plesa in pesmi, kulinarike ter naravnih in kulturnih znamenitosti. Na sejmu se predstavljajo tudi številni ponudniki opreme za preživljanje prostega časa, od opreme za golf, deskanja do kolesarjenja ipd.


<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

 

Naročite se na e-novice






www.gr-sejem.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Prosimo, označite ali dovoljujete uporabo te tehnologije.
Ne strinjam se