empty
Širina: 180 pik
podprti formati: .jpg, .gif, .swfNovice

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>
 

21.01.2015

Multikulturni utrip čezmejnih pokrajin

Projekt (Ne)znano zamejstvo pod okriljem fundacije Poti kulturne dediščine - PKD Slovenija predstavlja (obmejne) informacijske točke, namenjene informiranju, druženju in povezovanju Slovencev z obeh strani nekdanjih meja. Te točke so koristno povezovalno izhodišče tudi za prebivalce - turiste iz sosednjih držav in svetovne popotnike. Neznano zamejstvo odkriva več 20 različnih tematskih poti med Trstom, Gorico, Celovcem in Monoštrom. Popotovanja po Tržaškem, Goriškem, Benečiji, Reziji, Kanalski in Ziljski dolini, Rožu, Celovcu z okolico, Podjuni, po slovenski okolici avstrijske Radgone, v Porabju in tudi na Hrvaškem odkrivajo tako slovensko kot multikulturno bogastvo križišča evropskih kultur in jezikov, na katerem živimo. Pri izvajanju programov sodeluje okoli 250 (večinoma) prostovoljnih sodelavcev, društev, kulturnih in gospodarskih organizacij idr. Udeleženci v neposrednem stiku z domačini doživljajo bogato kulturno-zgodovinsko in naravno dediščino ter spoznavajo aktualni družbeni, kulturni in gospodarski utrip med Slovenci v čezmejnih pokrajinah. V sodelovanju s pristojnim ministrstvom se predstavljajo ljudje in kraji ob slovensko-hrvaški meji.


 

19.01.2015

Tisoč in ena ura za 1001 izum!

V Ljubljano spet prihaja svetovna razstava! 1001 izum je vodilna in mednarodno priznana razstava o kulturni dediščini islamske civilizacije, o njenih prelomnih vplivih na razvoj znanosti in tehnologije. Razstavo si je po vsem svetu ogledalo že več kot 5 milijonov obiskovalcev. 1001 izum sodi s 24 priznanji, tudi z nagrado za najboljšo potujočo razstavo 2011 (Museum Heritage Award London), med najbolj priznane potujoče razstave na svetu. Na Gospodarskem razstavišču si jo bo moč ogledati tisoč in eno uro, in sicer od 2. aprila do 2. julija vse dni v tednu od 9.00 do 20.00 ure.


 

19.01.2015

Pravljičnih sedem let Convente

Ta teden je v sredo in četrtek rezerviran na 7. Convento. Od samega začetka se odvija na Gospodarskem razstavišču, ki sodeluje na njej s svojim razstavnim prostorom, kar je promocija tudi tega največjega prireditvenega centra v Sloveniji s svojim 20 večnamenskimi dvoranami. Na Gospodarsko razstavišče se na podlagi dobrih izkušenj vrača mednarodni organizator kongresnih prireditev Kenes, ki je 2009 prav tu organiziral največji kongres leta v Sloveniji. Kot ptice selivke, ve, zakaj je za gnezdo svetovnega kongresnega dogodka s področja medicine ponovno izbral prav GR.
Letošnja Convneta gosti največje število kongresnih destinacij doslej. Več kot devetdeset odstotkov bo novih organizatorjev srečanj, ki bodo v Slovenijo prišli iz kar 33 različnih držav.


Organizatorji Convente so letos prvič k sodelovanju povabili tudi ponudnike kongresnih storitev iz širšega področja Nove Evrope. Med njimi bodo prvič ponudniki kongresnih storitev iz Grčije, Azerbajdžana in Rusije in drugič ponudniki iz Albanije. Razstavni prostor na Gospodarskem razstavišču bo tako te dni zapolnilo okoli 140 ponudnikov kongresnih storitev.


 

19.01.2015

1001 izum partner Mednarodnega leta svetlobe

Na slovesnem odprtju Mednarodnega leta svetlobe, ki poteka letos na pobudo Združenih narodov, v Parizu je UNESCO razglasil partnerstvo s 1001 izumom in postavil v ospredje znanstvenika Ibna al Haitama, ki velja z svojimi razlagami o svetlobi in vidu za očeta optike. Njegovo delo in odkritja med drugimi odkritji in izumi privlačno osvetljuje tudi prihajajoča razstava z istim imenom 1001 izum, ki prihaja na Gospodarsko razstavišče in odpira svoja vrata 2. aprila letos.


 

22.12.2014

Čezmejni festival otroških iger na sejma Alpe-Adria

Pravi Ringaraja, kot se festival imenuje, vas vabi zadnji dan sejma s pestrim programom, ki oživlja stare otroške gibalne, rajalne, kratkočasne igre in dejavnosti v skupnem slovenskem kulturnem, etničnem slovenskem prostoru. Na njem sodelujejo otroci iz Ljubljane, drugih krajev Slovenije in iz zamejstva ter njihovi vzgojitelji oziroma mentorji. Odlična priložnost za družinski obisk sejma!


 

18.12.2014

Kulinarika in turizem

Tudi tokratni januarski osrednji sejemski dogodek je namenjen turizmu in kulinariki. V organizaciji Gospodarskega razstavišča poteka od 28. do 31. januarja 2015 sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas, ki se mu v organizaciji Primorskega sejma pridružuje 9. Mednarodni strokovni sejmi okusov – gastronomija, pijača, kava, slaščičarstvo, pekarstvo, gostinsko-hotelska oprema, sladoled in vino. Lani je prireditvi obiskalo 14.800 obiskovalcev.


 

20.11.2014

Digitalizacija v sejemski dejavnosti

Gospodarsko razstavišče kot član združenja CEFA, mednarodnega kooperacijskega združenja sejemskih centrov srednje in jugovzhodne Evrope, gosti danes in jutri, 20. in 21. novembra, 7. srečanje strokovnjakov CEFA (CEM) z naslovom »Spletne trgovine – sistemi spletnih rezervacij – upravljanje zbirk podatkov: Kako ravnati z njimi?"
26 predstavnikov iz osmih držav so bo soočalo z izzivi, kako v sejemski dejavnosti optimalno povezati neinternetno in digitalno komuniciranje z javnostmi. V okviru CEM bo potekal sklop predavanj strokovnjakov, ki se intenzivno ukvarjajo s tem hitrim procesom prehoda. Seminar in delavnica sta namenjena tako zaposlenim na področju IT kot vodjem projektov in zaposlenim na področju trženja.
 
CEFA (European Fair Alliance)
je mednarodno kooperacijsko združenje sejemskih centrov. Združuje 22 sejmišč iz srednje in jugovzhodne Evrope, katerih namen je okrepiti mednarodni pomen sejmov na tem geografskem območju. Gospodarsko razstavišče, prireditveni center Ljubljana, je član združenja CEFA od 2011.


 

17.11.2014

Sejem Narava-zdravje privabil 24.000 obiskovalcev

45. sejem Narava-zdravje, ki je trajal od 13. do 16. novembra in predstavljal ponudbo 257 podjetij iz 17 držav, je v štirih dneh obiskalo 24.000 ljudi, kar je skoraj deset odstotkov več kot leto poprej. Sejem promovira zdrav življenjski slog s trendovskimi vsebinami, je prodajni, veliko zanimanja pa privabi tudi izjemno bogat spremljevalni program – letos se je zvrstilo prek 100 različnih posvetov, okroglih miz in predavanj. Poudarki letošnjega sejma so bili lokalna samooskrba, trajnostno vrtnarjenje, eko trendi v prehrani, celostna obravnava vode kot naravnega vira, akcija Ekologov brez meja Volk sit, koza cela, problematiko konoplje, še posebej rabo kanabinoidov v medicini,
idr. Vse dni sejma so potekala Individualna energetska svetovanja, nasveti o trajnostni gradnji, učinkoviti rabi energije ter obnovljivih virih energije. Živimo vitalno vse do naslednjega sejma!


 

13.11.2014

Planetu Zemlja prijazne občine 2014

Kot vsako leto tudi tokrat, na 45. sejmu Narava-zdravje, priznanja Planetu Zemlja prijaznim občinam. Podelitev poteka na slovesni otvoritvi sejma 2014, ki bo nocoj ob 19.00 uri v dvorani Galerija. Prireditev bo  uradno odprl mag. Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Navzočim bodo spregovorili še Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, dr. Darij Krajčič, direktor  Zavoda RS za varstvo narave, ter mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča.


 

16.10.2014

ZA Slovenijo brez zavržene hrane

V Sloveniji je leta 2011 nastalo skoraj 168.000 odpadne hrane ali kar 82 kilogrmov na parebivalca. 25 odstotkov odpadne hrane nastane v gospodinjstvih. Danes, ob svetovnem dnevu hrane, so Ekologi brez meja sprožili akcijo Volk sit, koza cela – ZA Slovenijo brez zavržene hrane, s katero se bodo predstavljali tudi na sejmu Narava-zdravje. Vabljeni, da se že danes vključite v akcijo in da načrtujete obisk sejma! Na njem bodo Ekologi osveščali obiskovalce glede nakupa živil z različnim rokom trajanja, glede shranjevanja živil v hladilniku, uporabe vrečke za večkratno uporabo, ugotavljanju razlik med istimi živili različne pridelave idr. Organizirali pa bodo tudi okroglo mizo Nacionalna platforma za Slovenijo brez zavržene hrane.


<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

 

Naročite se na e-novice


www.gr-sejem.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Prosimo, označite ali dovoljujete uporabo te tehnologije.
Ne strinjam se