empty
Širina: 180 pik
podprti formati: .jpg, .gif, .swf











Novice

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>
 

24.03.2012

Sejem bil je živ …

Drugo polovico preteklega tedna je GR zaznamovalo pestro prireditveno dogajanje. Forum obrti in podjetništva je v sredo, 21. marca, otvoril Ljubljanski obrtno-podjetniški sejem, v sklopu katerega so se med drugim odvili modna revija Svileni šiv slovenske obrti, 8. Nanotehnološki dan, delavnica Odpadek je zaslužek idr. LOS, ki se je v organizaciji GR in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, letos odvil drugič, je optimistično zabeležil velik obisk: od srede do sobote ga je obiskalo 12.000 ljudi, kar je za drugo prireditev več kot spodbuden odziv.  

Vzporedno s sejmom je poteklo še nekaj prireditev:

Ekokomiki in Ekokaravana v organizaciji Ekologov brez meja
• Informacijsko središče za akcijo Očistimo Slovenijo 2012
• Predavanje Lesileja de Chernatonyja, Kako dokapitalizirati potencial znamk in Kako prek znamk dvigovati vrednost
• Sejem zbirateljstva – Collecta v organizaciji Proeventa d.o.o.

Naslednja prireditev v organizaciji GR je MUZA – Festival knjige in umetnosti, ki bo od 23. do 26. maja 2012.


 

21.03.2012

Soočenje vlade in malega gospodarstva na LOS 2012

Danes zjutraj ob deveti uri so se odprla vrata 2. Ljubljanskega obrtno-podjetniškega sejma, ki ga organizirata Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) in Gospodarsko razstavišče. Prvi dan bo odločilno zaznamoval že tradicionalni Forum obrti in podjetništva, na katerem OZS posreduje predstavnikom vlade svoje predloge oziroma zahteve s področja malega gospodarstva. Foruma, ki se bo pričel ob 12.00 uri, se bodo udeležili dr. Gregor Virant, predsednik Državnega zbora RS, mag. Blaž Kavčič, predsednik Državnega sveta RS, dr. Igor Šoltes, predsednik Računskega sodišča RS, mag. Radovan Žerjav, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Karl Erjavec, minister za zunanje zadeve, Ljudmila Novak, ministrica za Slovence po svetu, mag. Andrej Vizjak, minister za delo, družino in socialne zadeve, Milan Kučan, bivši predsednik RS, ter ostali visoki gostje. Prvi dan bo še kongres lesene gradnje  Bivanje v objemu narave. Sejem bo na slovesni otvoritvi ob 19.30 uri uradno odprl dr. Gregor Virant, po njej pa bo modna revija Svileni šiv slovenske obrti, ki so jo pripravili člani Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, izdelovalci modnih oblačil iz tekstila in krzna, usnjene galanterije in izdelkov iz plemenitih kovin.

Poslovno naravnan je tudi drugi dan sejma. V četrtek, 22. marca, bodo na programu 8. Nanotehnološki dan, seminar, ki ga z OZS pripravljajo Ekologi brez meja z naslovom Odpadek je zaslužek in ne breme, ter seminar Kaj obrti in podjetništvu prinašajo novi zakoni?

Tudi petek, 23. marca,  ponuja izobraževalne vsebine o tem, kako do sredstev novih programov Evropske unije za pomoč malim in srednjim podjetjem. Še posebej zanimivo in privlačno bo predavanje guruja upravljanja blagovnih znamk, Leslieja de Chernatonyja, Kako povečati vrednost svoje znamke, ki ga toplo priporočamo in na katerega se je na spletnih straneh GR še mogoče prijaviti. Svoje programe predstavlja Zavod za zaposlovanje, predstavljene pa bodo tudi možnosti za vzpostavitev dobrega poslovanja v Italiji.



 

20.03.2012

Ekokaravana

V organizaciji Ekologov brez meja se pridružite Eko karavani. Za vas so v sredo, 21. marca, od 13.00 do 18.00 ure organizirali ustvarjalne delavnice:

- Ustvarjalna delavnica "Izdelovanje pričje hišice iz odpadnega materiala" in "izdelovnje plastičnih okrasnih rožič vseh vrst in barv"
- Ustvarjalna delavnica: "Ponovna uporaba in dekoracija steklenih posod"
- Ustvarjalna delavnica: "Izdelovanje torb in vrečk iz rabljenih majic oz. T-shirtov"
- Ustvarjalna delavnica: "MAKEDO - Oživimo ustvarjalnost in odpadne materiale"
- Delavnica "Kolo ni raketa - Nauči se ga popraviti sam"
- Eko pravljica

Vzporedno se odvijajo aktivnosti:

- zmenek z drugo obleko: Izmenjava oblačil
- nagradna igra s Simobilom "Zadeni koš"
- prinesete izrabljene mobilne telefone, ki so nevarni odpadek (!) ter dobite nagrado!
- prijavite se na akcijo Očistite Slovenijo 2012
- lahko se naučite prijaviti divje odlagališče prek mobilnega telefona ali računalnika
- ogled zanimivih okoljevarstvenih filmov

Več o delavnicah in »obvezni opremi«, ki jo morate imeti s sabo,  preberite tukaj.



 

20.03.2012

Prireditve Ekologov brez meja na GR

Gospodarsko razstavišče kot donator akcije Očistimo Slovenijo 2012 gostuje Ekologe brez meja.

Tako se v teh dneh odvija na GR kar nekaj prireditev:
•    21. marec 2012, ob 18.00 uri: Eko komiki
•    21. marec, 13.00–18.00: Eko karavana
•    22. marec, ob 10.00 uri: delavnica Odpadek je zaslužek, in breme
•    24. marec: Informacijsko središče akcije Očistimo Slovenijo!
•    5. april: Zaključna prireditev akcije Očistimo Slovenijo!

V sklopu Eko karavane se v sredo, 21. marca, ob 18.00 uri odvija zaključna prireditev projekta Eko komiki, ki ga ne smete zamuditi. Ekologi brez meja vas vabijo, da se v družbi  znanih obrazov do solz nasmejete.  Preživite dve uri smeha v družbi ambasadorjev Ekologov brez meja: Vid Valič, Tina Gorenjak, Lucija Ćirović, Tin Vodopivec, Dušan Tomič, Janez Trontelj, Jernej Celec, ŠILA - šolska improliga, 6 Pack Čakur, Slon in Sadež, Beatbox – AIR.


 

12.03.2012

Rekorden obisk sejma Dom

Ključne rešitve za varčen, varen in trajen dom


Včeraj so se zaprla vrata 51. Mednarodnega sejma Dom, na katerem se je pod sloganom Ključne rešitve predstavilo 628 podjetij iz 26 držav. Tudi letošnji Dom se je tako kot lanski z največjo kvadraturo doslej raztezal na 24.000 kvadratnih metrih razstavnih površin: poleg vseh razpoložljivih in dveh montažnih dvoran je zasedal še prostore sosednjega kompleksa Apel (bivši prodajni center Slovenijales). Sejem je letos obiskalo rekordno število obiskovalcev: v šestih dneh si ga je ogledalo kar 55.000 ljudi.


 

07.03.2012

Brezplačno svetovanje na Domu

Ključne rešitve za varčno, varno in trajno-stno gradnjo vam ponujajo strokovnjaki Gradbenega inštituta ZRMK na pravem svetovalnem maratonu, ki poteka vsak dan od 10.00 do 18.00 ure (v kompleksu Apel, dvorana Gazela, 1. nadstropje. Omenimo samo nekaj tem, ki se odvijajo te dni: Znak kakovosti v graditeljstvu – potrdilo za kakovost izdelkov in storitev, Merila za pametno izbiro kakovostnih oken, Zrakotesnost in termografija stavbnega ovoja, Toplotna zaščita stavb, Energetska učinkovitost stavbnega pohištva, Trajnostna gradnja, zelena naročila, Energijsko učinkovite soseske, Energetska izkaznica stavb, Skoraj nič energijska hiša 2020, Izkušnje pri prenovi večstanovanjskih stavb, Izbira naprav za hlajenje stanovanj, Posodobitev neekonomičnega ogrevanja, Nastanek in odprava plesni, Kako izbrati kurilno napravo  ipd. Celoten program je objavljen v katalogu, ki ga prejmete ob nakupu vstopnice, in na spletni strani sejma: www.sejemdom.si

 

Ne zamudite svojega strokovnjaka!

 




 

06.03.2012

Zelena misija za trajnostno gradnjo podeljena

Sejem Dom, največji sejem s področja graditeljstva v Sloveniji in njeni okolici, je danes uradno odprl mag. Radovan Žerjav, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije. Na otvoritvi so podelili tudi nagrado Zelena misija, ki jo od leta 2010 za energetsko varčen in okolju prijazen izdelek skozi celovit življenjski cikel podeljuje Gospodarsko razstavišče skupaj z Združenjem lesne in pohištvene industrije pri GZS.

 

Komisija – dr. Marjana Šijanec Zavrl, dr. Manja Kitek Kuzman in dr. Niko Torelli je pod vodstvom Friderika Kneza, predsednika, izbirala skozi več parametrov med 11 prijavljenimi med sabo različnimi izdelki. Vsak izmed prijavljenih izdelkov izkazuje eno ali drugo komponento, ki prispeva k učinkovitemu ravnanju z okoljem. Za dobitnika nagrade Zelena misija je komisija izbrala podjetje JUB d.o.o. za izdelek JUBIZOL comfort cool: to je inovativen izdelek, ki rešuje nekatere tehnične težave fasadnih sistemov. Je gotovo tudi zelo aktualen, saj bistveno pripomore k rabi energije v stavbah, je zapisano v obrazložitvi komisije. Podjetje JUB d.o.o. je znano slovensko podjetje, ki se odlikuje po svojem sistemskem pristopu do ravnanja z okoljem. Priznanje Zelena misija v kategoriji »ostali proizvodi« pa je komisija dodelila podjetju Proform d.o.o. za izdelek Fonaterm granular proizvajalca Fonaterm d.o.o. Izdelek Fonaterm granular, tako komisija, »je v svetovnem merilu prva izolacija, izdelana iz tekstilnih ostankov, ki nastanejo pri krojenju avtomobilskih sedežev. Predstavlja primer, ko odpadek ene industrije s pridom uporabimo v gradbeništvu. Izdelek je plod slovenskega znanja in je tudi patentiran.«
Iskrene čestitke!

 




 

05.03.2012

Le še dan do sejma Dom

DOM – največja mednarodna sejemska prireditev s področja graditeljstva v Sloveniji in njeni okolici odpira svoja vrata jutri. Največji sejem med dvajsetimi, kot se jih letno zvrsti na Gospodarskem razstavišču, bo uradno odprl mag. Radovan Žerjav, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo RS. Sejem bo trajal vse do nedelje, njegovo ponudbo 628 razstavljavcev iz 26 držav pa si bo mogoče ogledati poleg zunanjih površin in dveh montažnih v vseh razpoložljivih dvoranah GR v skupni izmeri 24.000 kvadratnih metrov razstavnih površin. Jutri bo znano tudi podjetje oziroma izdelek, ki si je letos prislužilo priznanje Zelena misija za okolju prijazen izdelelek v svojem celotnem življenjskem ciklu.

Obiskovalce vabimo še zlasti na brezplačna svetovanja Gradbenega inštituta ZRMK. V torek bodo na programu naslednje teme:

• Toplotna zaščita fasad
• Zakonodaja na področju malih čistilnih naprav
• Zunanje pohodne in povozne površine
• Uporaba georadarja v gradbeništvu
• Toplotna zaščita stavb (vlaga, plesen, alge)
• Stavbno pohištvo – energetska učinkovitost in bivalno ugodje
• Energetski sistemi in instalacije v stavbah
• Načrtovanje energijsko učinkovitih stanovanjskih novogradenj
• Učinkovita prenova obstoječih stavb
• Izbira naprav za hlajenje stanovanj
• Primerjava cen energentov in sistemov ogrevanja
• Toplotni mostovi v ovoju stavbe – kako odpraviti plesen
• Ekonomika energentov in dobe vračanja
• Kakovost zraka v stanovanjskih in ostalih stavbah
• Termični solarni sistemi v družinskih hišah




 

28.02.2012

Še teden dni do sejma Dom

51. mednarodni sejem DOM

Gospodarsko razstavišče v Ljubljani (6.–11. marec 2012)

Pod sloganom Ključne rešitve se na 51. mednarodnem sejmu Dom predstavlja 628 podjetij iz 26 držav. Tudi letošnji Dom je tako kot lani sejem z največjo kvadraturo, saj se razteza na 24.000 kvadratnih metrih razstavnih površin: poleg vseh razpoložljivih in dveh montažnih dvoran zaseda še prostore sosednjega kompleksa Apel (bivši prodajni center Slovenijales).

 

Sejem s področja graditeljstva bo prvi sejemski dan, v torek, 6. marca, na slovesni otvoritvi uradno odprl Radovan Žerjav, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije. Na otvoritvi bodo podelili tudi nagrado Zelena misija, ki jo od leta 2010 za energetsko varčen in okolju prijazen izdelek podeljuje Gospodarsko razstavišče skupaj z Združenjem lesne in pohištvene industrije pri GZS. Na sejmu je bogat obsejemski program, ki ga pripravljajo Gradbeni inštitut ZRMK ter Združenje lesne in pohištvene industrije pri GZS. Še posebej velja izpostaviti brezplačno svetovanje za kar najširšo javnost, kjer strokovnjaki ponujajo konkretne in praktične nasvete glede energetskega varčevanja, trajnostne in okolju prijazne gradnje, sanacije stavb ipd. Organizator zato vabi na prireditev vso zaintersirano javnost. Ne vabi pa le tistih, ki gradijo in prenavljajo ali pa to načrtujejo v bližnji prihodnosti, ampak vse, da prav zaradi v kriznih časih toliko bolj aktualnega brezplačnega svetovanja oziroma delavnic obiščejo sejem.


 

21.02.2012

Kako uspeti z blagovno znamko

Če vam ni vseeno, kako in s čim se predstavljate na tržišču, ali pa želite svojo podobo in pojavnost še izboljšati, potem ne zamudite izjemne priložnosti. Gospodarsko razstavišče bo 23. marca letos obiskal sloviti marketinški guru, Leslie de Chernatony. V svojem predavanju bo pojasnil, kako dolgoročno uspešno upravljati blagovno znamko podjetja. Z drugimi besedami: kako (p)ostati uspešen. S svojim svetovalnim in razsikovalnim delom ter poučevanjem na priznanih šolah in marketinških konferencah pomembno prispeva k oblikovanju sodobnih marketinških trendov po svetu. Pridružite se jim še vi s svojo blagovno znamko!


<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

 

Naročite se na e-novice






www.gr-sejem.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Prosimo, označite ali dovoljujete uporabo te tehnologije.
Ne strinjam se