Gospodarsko razstavišče na zeleni poti

Gospodarsko razstavišče spodbuja razvoj zelenih delovnih mest v Sloveniji. Potem ko je leta 2012 na eni od svojih sejemskih prireditev, na sejmu Narava-zdravje, gostilo Konferenco o zelenih delovnih mestih, je postalo testni primer za postavitev meril, kako zelena so slovenska podjetja.

Zelena delovna mesta so dostojna in okolju prijazna, kot taka pa težijo k trajnostnemu razvoju in prispevajo k zmanjševanju okoljskega vpliva podjetij in ekonomskih sektorjev.

Raziskava, ki jo je na Gospodarskem razstavišču opravil Inštitut za trajnostno sobivanje, je obsegala različna področja in vse faze delovnega procesa, kot so poraba električne energije in uporaba elektronskih naprav, hramba papirja ter tiskanje, poraba vode, ravnanje z odpadki, čiščenje ter socialna komponenta.

Glede na zbrane podatke in analizo zelenega vprašalnika je razvidno, da si na Gospodarskem razstavišču prizadevajo slediti vsem domačim in evropskim predpisom okoljskega in trajnostnega poslovanja. Ker se storitvena, sejemska in kongresna dejavnost kot poglavitna področja delovanja podjetja iz leta v leto razvijajo in večinoma izhajajo iz predhodnih znanj, izkušenj in postavitev, ki se vsako leto znova reciklirajo, nadgradijo in ponovno uporabijo, lahko rečemo, da je storitvena dejavnost GR zelo zelena, je zapisano v poročilu. Podjetje je trajnostno naravnano, hkrati pa se usmerja v zeleno delovanje tudi na področju socialne komponente, kjer krepi zavest o pomenu dobrega počutja zaposlenih na delovnem mestu in v delovnem procesu.

  Zeleni nasveti in priporočila

Naročite se na e-novice


www.gr-sejem.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Prosimo, označite ali dovoljujete uporabo te tehnologije.
Ne strinjam se