empty
Širina: 180 pik
podprti formati: .jpg, .gif, .swf











Novice

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>
 

21.05.2013

Koncept bio mest in regij

Kako se urbana infrastruktura prilagaja novim razmeram v luči gospodarske krize, pomanjkanja virov energije oziroma podnebnih sprememb? Kako ogrevati ali ohlajati stavbe, regulirati vodo, pridelovati hrano …?
Na ta in podobna vprašanja ponuja odgovore predavanje Johna Tackara: Rast bio mest, torek, 28. maja 2013, ob 10.00 uri, dvorana Urška.

Razvoj sodobnih mest in regij je temeljil na dostopnosti naravnih, energetskih in finančnih virov, ki so omogočali hitro, a ne vedno premišljeno načrtovanje. S prebujanjem zavesti o potrebi po učinkovitem upravljanju virov in ob močno spremenjenih družbenih okoliščinah, ki jih usmerjajo ekonomske in politične spremembe v svetu, se je okrepila tudi zavest, da potrebujemo nove usmeritve, ki bodo dale zagon za prihodnji razvoj. Ker cenovna dostopnost energentov in lahko dostopni kapital nista več samoumevni, se postavlja vprašanje, kako se bodo novim okoliščinam prilagodila mesta in regije? Del odgovora na izpostavljene izzive ponuja koncept bio-mest in regij, ki vključuje nove ekonomske pristope in z njimi zapolni vrzel, ki jo je za seboj pustil zaton industrije kot motorja gospodarske rasti. Prek številnih praktičnih primerov bo John Thackara na predavanju predstavil možnosti razvoja bio-mest in regij.


 

20.05.2013

José Carreras - PRESTAVLJENO

Zaradi napovedanih nizkih večernih temperatur je na festivalu Glasbeni polet poletja sedeči koncert José Carreras z RTV Simfoniki preložen na 18.7.2013. Že kupljene vstopnice veljajo tudi v novem terminu.

Vsem tistim, ki pa se koncerta v novem terminu ne bi mogli udeležiti, pa sporočamo, da jih lahko vrnejo na prodajnem mestu, kjer so jih kupili. Za vse morebitne nevšečnosti se iskreno opravičujemo.


Več


 

10.05.2013

Razstava Genij – da Vinci podaljšana

Zaradi izjemnega zanimanja podaljšujemo razstavo Genij – da Vinci. V Ljubljani gostuje od 15. februarja.  V treh mesecih si jo je ogledalo blizu štirideset tisoč ljudi vseh starostnih skupin. Veliko zanimanje zanjo so pokazale tudi šole. Razstavo je ves čas dopolnjeval spremljevalni program, ob sobotah in nedeljah vse do zaprtja potekajo ustvarjalne delavnice za otroke. Ob ponedeljkih pa je individualnim obiskovalcem na voljo brezplačno vodenje po razstavi ob 17.00, 18.00 in 19.00 uri vse do zapolnitve posamezne skupine.


 

16.04.2013

Spodbujajmo genialnost!

Vabljeni na LOS 2013, kjer si lahko ogledate vrhunske izdelke slovenskih rokodelskih genijev. Številni rokodelci pred očmi obiskovalcev ustvarjajo izdelke domače in umetnostne obrti, ki jih lahko tudi kupite. Izkoristite ugodne sejemske popuste, brezplačna svetovanja, predstavitev obrtnih poklicev v živo na Ulici obrti, obsejemske dogodke in razstave ter pestro kulinarično ponudbo slovenskih jedi. Vsak mojster črpa iz svoje genialnosti. Ob nakupu vstopnice za razstavo Genij – da Vinci prejmete brezplačno vstopnico za obisk sejma.


 

22.03.2013

Dom zopet uspešen

Tudi 52. mednarodni sejem Dom je minil v smeri presežkov. Vseobsežna razstava s področja graditeljstva je zasedala vse prostorske zmogljivosti Gospodarskega razstavišča in še dve montažni dvorani. Na sejmu se je predstavilo 628 podjetij iz 33 držav. “Prvi odzivi s strani razstavljavcev in obiskovalcev kažejo na zadovoljstvo obeh,” ugotavlja mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča. “Obisk je bil tako kot vsa leta zelo dober, saj je znano, kako pomembna je za Slovence kvaliteta bivanja. Tudi zato je brezplačno svetovanje za obiskovalce, letos najbolj obsežno doslej, naletelo na izjemen odziv.” Sejem si je letos ogledalo približno 55.000 obiskovalcev. Nasveti iz prve roke, vse na enem mestu, pregled nad konkurenco, sejemski popusti in še strokovno svetovanje tudi glede aktualnih zelenih trendov so atributi, ki tudi letos potrjujejo uspešnost tega sejma.


 

12.03.2013

Bogata ponudba razstavnega in svetovalnega programa

Sejem Dom je danes že 52. odprl svoja vrata. Letos svojo ponudbo s področja graditeljstva na 24.000 kvadratnih metrih razstavnih površin predstavlja 628 podjetij iz 33 držav. Razstavni program, kjer je mogoče primerjati prednosti konkurenčnih izdelkov in dobiti nasvete iz prve roke, dopolnjujejo vsak dan delavnice, posveti in svetovanja za obiskovalce. Gl. podrobnejši program




 

21.01.2013

Genij – da Vinci prihaja v Ljubljano

V Ljubljano prihaja ena največjih svetovnih potujočih razstav o renesančnem umetniku in vsestransko genialni osebnostii, ki nas navdihuje še danes, Genij – da Vinci. Leonarda predstavlja s sodobnimi, edukativnimi interaktivnimi pristopi kot umetnika, filozofa, inovatorja, izumitelja, znanstvenika, arhitekta, poznavalca človeške anatomije idr. Razstava, ki jo je zasnoval Grande Exhibitions iz Avstralije in se je v šestih letih ustavila v več kot 40 mestih po svetu, bo na Gospodarskem razstavišču od 15. februarja do 12. maja letos. Obisk priporočamo vsem generacijam, za organizirane obisk šol in drugih skupin po predhodnem dogovoru organiziramo vodstvo po razstavi. Ne zamudite te izjemne priložnosti, obisk načrtujte že danes.


 

18.01.2013

Conventa – uspešna in dobro obiskana borza

V četrtek, 16. januarja 2013, se je na Gospodarskem razstavišču zaključila peta Conventa, poslovna borza za kongresni turizem v JV Evropi. Na njej se je predstavilo rekordnih 120 ponudnikov kongresnih storitev iz osmih držav jugovzhodne Evrope, ki si jo je ogledalo 240 vabljenih morebitnih kupcev, večinoma tujih profesionalnih organizatorjev poslovnih dogodkov. Prednosti Slovenije kot destinacije so osrednja lega, inovativne storitve in turistična infrastruktura. Na borzi se je predstavljalo tudi Gospodarsko razstavišče kot prireditveni center Ljubljana. Luka Zajc iz kongresnega oddelka GR je potrdil veliko zanimanje za naše kongresne storitve, saj je v dveh dneh opravil prek dvajset sestankov s kupci.

Udeležence sta s kulinarično ponudbo razvajali osrednja slovenska ponudnika s catering storitvami, Jezeršek in Vivo catering, ki prav letos praznuje 20 let svojega delovanja. Izvrstni okusi in domiselne kulinarične kombinacije so na visoki profesionalni ravni dopolnile oba dneva borze.


 

08.01.2013

Po etapah krožne poti Alpe–Adria

Ste pohodniki in radi spoznavate doline in višini sosednjih pokrajin? Obiščite sejem Alpe–Adria: Turizem in prosti čas in si dodbra oglejte novo, dolgo in označeno pohodniško pot, ki je nastala v okviru sodelovanja treh dežel, to je Avstrije, Slovenije in Italije na področju pohodniškega in trajnostnega turizma na območju Alpe-Jadran. Pot Alpe–Adria poteka od Velikega Kleka v Avstriji čez slovensko ozemlje vse do Jadranskega morja proti Trstu oziroma Miljam v Italiji.

Partnerji pohodniške poti Alpe–Adria so koroška Kärnten Werbung, Turismo Friuli - Venezia Giulia in Slovenska turistična organizacija.


 

04.01.2013

Sejem Alpe–Adria: Turizem in prosti čas je pred vrati

Rezervirajte si čas konec prvega meseca v novem letu (24.–27. 1. 2013) za vodilni turistični sejem v regiji Alpe-Jadran. Na njem se predstavlja turistična ponudba od blizu in daleč, za aktivne in malo manj aktivne. Pestro, razgibano, veselo in sproščeno sejemsko dogajanje vas usmeri v še neznane ali manj odkrite kraje sosednjih pokrajin, ponudi krožnik lokalnih specialitet, vas popelje na vinske ceste, razgiba skozi rekreativne možnosti, kot so nordijska hoja, kolesarjenje, pohodništvo, golf idr. Bi radi postali ribič? Zakaj pa ne? Vse o ribolovnem turizmu iz prve roke izveste prav na sejmu Alpe–Adria. Po manjši čoln pa kar na Salon plovil, ki poteka hkrati! Oddahnite si. Tu smo!

Sejem predstavlja turistično ponudbe glede na produkte in destinacije. Produkti so kategorizirani glede na štiri tipe turista oziroma načina preživljanja oddiha oziroma prostega časa. Počitnikarji izbirajo med kotički, kjer lahko najdejo ležalnik v senci, kočo na smučišču ali senčno verando bližnje kmetije. Zasvojeni z aktivnim oddihom se sprehajajo med ponudniki športnega turizma in aktivnega oddiha. Popotniki lahko pregledajo aktualne vodnike po neznanih krajih ter izbirajo med atraktivno ponudbo agencij. Izletniki lahko najdejo kraje, vrhove, naravne in kulturne znamenitosti, ki jih še ne poznajo in se lahko nanje odpravijo v vsakem trenutku leta.

Destinacije pa vključujejo regije Alpe-Jadran, med njimi celovito predstavitev zamejcev v Italji, Avstriji in na Madžarskem, dobre primere prakse čezmejnega povezovanja, kot je projekt Alpe–Adria Trial, ter tudi bolj oddaljene destinacije, kot so npr. Ciper, Jordanija in Nepal. Novost sejma 2013 je ribolovni turizem.

Hkrati poteka Salon plovil.

Sejem je odprt od četrtka do sobote od 10.00 do 19.00 ure, v nedeljo pa se zapre ob 17.00 uri.

Redna vstopnica:   7 EUR
Vstopnica s popustom (dijaki, študenti, upokojenci) 5 EUR
Otroci do 14. leta starosti  brezplačen vstop

Ob nakupu vstopnice prejmete sejemski katalog – prilogo Oddih z številnimi koristnimi informaciji s področja turizma.

www.alpeadria-tip.si


<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

 

Naročite se na e-novice






www.gr-sejem.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Prosimo, označite ali dovoljujete uporabo te tehnologije.
Ne strinjam se