empty
Širina: 180 pik
podprti formati: .jpg, .gif, .swfNovice

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>
 

22.06.2015

GR med finalisti za prestižno nagrado

Nagrada AIPC 2015 za inovativnost je priznanje za “spodbujanje in prepoznavanje odličnosti v menedžmentu prireditvenega centra”. Namenjena je projektom ali pobudam, ki so inovativne v pravem pomenu besede: razvijajo nov, kreativnejši in učinkovitejši pristop na področju menedžmenta, poslovanja ali marketinga prireditvenega centra.

Gospodarsko razstavišče – prireditveni center Ljubljana je predstavilo novo inovacijo trajnostne stojnice, narejene iz lesenih gajbic. Je visoko inovativen, multifunkcionalen, zelo prilagodljiv in varčen sistem za dogodke in razstave. Za omenjeni razstavni sistem je GR že leta 2011 prejel nagrado za trajnostni razstavni element na EIBTM (Global Meetings & Events Exhibition).
 


 

16.06.2015

Bodi odličnjak na sejmu Narava-zdravje

Zavod Diabetes s številnimi partnerji, med katerimi je tudi sejem Gospodarskega razstavišča Narava-zdravje, že četrto leto vodi nacionalno kampanjo za spreminjanje diabetesa Bodi odličnjak!
V Sloveniji je že 125.000 diagnosticiranih diabetikov, nadaljnjih 100.000 pa bolezen ogroža. Zaradi epidemičnosti, ki zajema vse mlajše ljudi, in hudih zapletov je diabetes bolezen, ki jo je treba začeti spreminjati. Na prostoru kampanje bodo obiskovalci sejma prejeli brezplačna izobraževalna gradiva o diabetesu, lahko se bodo posvetovali o načinih vodenja ali preprečevanja diabetesa, izmerili krvni sladkor in letos prvič tudi holesterol, predstavili pa bodo tudi novo info steno kampanje in še kaj.


 

25.05.2015

Sodelujte v igri Rokavice gor1

V maju 2015 Mestna občina Ljubljana organizira kreativno igro Rokavice gor. Vabljeni k sodelovanju - ustvarite unikaten vzorec delovnih rokavic.

S sodelovanjem v igri pomagate družbeno odgovornemu projektu. Potegujte se za nagrado, celoletno Urbano, za udobna potovanja z LPP, ki čaka najboljše oddano delo. Izbrani oblikovani vzorec bo na poseben način vključen v komuniciranje projekta, ki bo opozarjal na problem, s katerim se sooča ne samo Mestna občina Ljubljana in Ljubljanska urbana regija, ampak tudi večina Slovenije.
 
Obiščite www.rokavicegor.si, pridobite vse potrebne informacije. Veselimo se vašega sodelovanja!

Rok za oddajo dela: 28. 5. 2015.
 


 

22.04.2015

Eko konferenca na svetovni dan Zemlje

Danes in jutri se na Gospodarskem razstavišču v organizaciji društva Planet Zemlja tradicionalno odvija mednarodna eko konferenca z uglednimi gosti. Njen partner je vsako leto tudi Gospodarsko razstavišče.

Na letošnji, že šesti konferenci bodo predstavili strokovne in politične podlage za ukrepanje ter odprli razpravo o vse bolj aktualni tematiki podnebnih sprememb na lokalni, regijski in globalni ravni. Konferenca poteka v duhu priprav na nov globalni sporazum o podnebnih spremembah po letu 2020, ki ga bodo svetovni voditelji sprejemali decembra letos v Parizu. Zaključke Eko konference, kjer bodo aktivno sodeloval Pierre-François Mourier, veleposlanik Francije v Sloveniji, Jamie Hilton, namestnik Veleposlanice Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske, ter dr. Jakob Haselhuber, namestnik vodje Nemške misije ter vodja ekonomskega in poslovnega oddelka v Republiki Sloveniji, bodo posredovali Vladi Republike Slovenije.

Slovenija se bo v Parizu pridružila stališču skupine držav članic EU pri zavzemanju za ambiciozno stališče EU na področju podnebne politike in bo po napovedih Ministrstva za okolje decembra v Parizu pozdravila intenzivne priprave novega globalnega sporazuma o podnebnih spremembah za obdobje po letu 2020.

Na eko konferenci vsako leto odprejo natečaj Planetu Zemlja prijazna občina, katerega zmagovalce razglasijo jeseni na Gospodarskem razstavišču na sejmu Narava-zdravje. Gospodarsko razstavišče je tako partner eko konference oziroma projektov društva Planet Zemlja, med drugim tudi tekmovanja Zeleno pero, ki poteka v osnovnih in srednjih šolah ob letošnjem Mednarodnem letu svetlobe in z njo povezanih tehnologij. Nagrajence vabi na svetovno, večkrat nagrajeno  razstavo 1001 izum, ki je na Gospodarskem razstavišču  na ogled vse do 2. julija.


 

07.04.2015

Zdravje v sožitju z naravo

Na svetovni dan zdravja pomislimo tudi na naravo in na vse dobrine, ki prihajajo iz nje. To so voda, gozdovi ter rodovitna zemlja, na kateri pridelujemo svežo, lokalno pridelano hrano. Bodite pozorni tudi na certifikate na izdelkih. Strokovnjaki priporočajo pet uravnoteženih obrokov na dan, dovolj tekočine in pa seveda tudi gibanja. Vabljeni na sejem Narava-zdravje, ki ponuja pot do vitalnosti.


 

16.03.2015

Dom ostaja najpomembnejši

54. mednarodni sejem Dom se je včeraj iztekel. Na njem se je na 22.000 kvadratnih metrih razstavnih površin predstavljalo 548 podjetij iz 32 držav. V spremljevalnem programu, ki so ga pripravili Gradbeni inšititut ZRMK, Lesarski grozd pri Gospodarski zbornici Slovenije ter Društvo inženirjev in tehnikov lesarstva Ljubljana s partnerji, se je v šestih dneh odvilo prek 140 predavanj, delavnic, svetovanj in posvetov, kar je tudi več od lani. Večji pa je bil tudi obisk: sejem si je ogledalo prek 55.000 ljudi. Tako ostaja sejem Dom najbolj priljubljen sejem v organizaciji Gospodarskega razstavišča. Letošnji novosti sejma so bili dodatni popusti, ki jih je mogoče uveljaviti še šest mesecev po sejmu, in pa znižana vstopnica prve tri dni sejma Happy Hour.


 

26.02.2015

Prihaja največji sejem Gospodarskega razstavišča

Sejem Dom, največja mednarodna sejemska prireditev s področja graditeljstva ne le v Sloveniji, ampak tudi okolici prek njenih državnih meja, bo letos od 10. do 15. marca. Letos sejem ponudbo za dom, gradbeništvo in stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, varovanje ter urejanje okolice razstavlja na 22.000 kvadratnih metrih razstavnih površin v vseh razpoložljivih dvoranah, v treh dodatnih montažnih dvoranah ter na zunanjih razstavnih površinah. Pod sloganom Črta, načrt, prostor se na njem predstavlja 549 podjetij iz 32 držav. Vabljeni, da že zdaj načrtujete obisk sejma ter izkoristite letošnji novosti: vstopnico Happy Hour s popustom ter sejemske popuste, ki jih je mogoče uveljaviti še pol leta po sejmu.


 

25.02.2015

Gospodarsko razstavišče med 100 destinacijami Slovenije

In Your Pocket je januarja letos izdal zajetno in nadvse uporabno knjigo The Slovenia Book - Top 100 Destinacij: knjigo o Sloveniji s 100 top/naj destinacijami, med katerimi je tudi Gospodarsko razstavišče kot največji prireditveni center v Sloveniji. Med desetimi sejmu se predstavljajao Alpe-Adria: turizem in prosti čas, Ambient Ljubljana - sejem pohištva, sejem Dom, Vino Ljubljana ter sejem Narava-zdravje. Posebna pozornost je v knjigi namenjena tudi mag. Iztoku Briclu, ki v enem od desetih intervjujev v knjigi, predstavlja dejavnost Gospodarskega razstavišča. Knjiga je med slovensko in tujo javnostjo vzbudila veliko zanimanje - predstavljena je skozi perspektivo štirih tujih novinarjev, ki bralcu odkrivajo svojstven pogled na Slovenijo.


 

04.02.2015

Veliko zanimanja za sejem

Na sejmu Alpe-Adria: Turizem in prosti čas se je letos predstavilo 341 ponudnikov turističnih storitev in 12 držav, v štirih dneh pa je sejem obiskalo 15.000 ljudi. V anketi med obiskovalci jih je kar 80 odstotkov izjavilo, da ga bodo obiskali tudi prihodnje leto. V ospredju je bil tudi letos aktivni turizem – pohodništvo, tek, kolesarjenje, nordijska hoja in športni ribolov. Kot novost so se letos prvič predstavljali ekstremni, adrenalinski in urbani športi, katerih društva so organizirala komisijsko prodajo rabljene športne opreme in predstavitvene brezplačne tečaje. Nagrado Jakob za odličnost v turizmu je prejel projekt »Sladki spominki« za  inovativno ponudbo medenjakov in čokolad s simboli mesta ekonomske in turistične šole iz Daruvarja na Hrvaškem. Poleg lokalnih predstavitev Zveze turističnih društev Slovenije, Ljubljane – Zelene prestolnice Evrope 2016, predstavitve nagrajencev Sejalec in Snovalec za leto 2014 na razstavnem prostoru Sektorja za turizem javne agencije SPIRIT Slovenija, turistične ponudbe slovenskih zamejcev, turistične skupnosti mesta Buje  ter turističnih in razvojnih projektov severozahodnega dela Istre ter predstavitve oddaljenih destinacij, kot so Grčija, Španija, Nepal, Indija inTunizija so spremljevalni program sooblikovale tudi strokovne teme: Meta iskalnik kot novi trend v spletni turistični panogi, Mednarodno srečanje turističnih vodnikov regije Alpe-Jadran, Predstavitev avstrijskega projekta Planinske vasi, okrogla miza Turistična taksa in drugi sistemski viri financiranja ter vzporedna prireditev 9. Sejem okusov – GastExpo. Sejem je v medijih naletel na velik odmev – o njem so poročali domala vsi mediji, najsibo lokalnega, komercialnega ali nacionalnega značaja. Še zlasti odmeven je bil pogovor z ministrom Zdravkom Počivalškom o razmerah v slovenskem turizmu.


 

22.01.2015

Športni ribolov

Ribiška zveza Slovenije, Zavod za ribištvo Slovenije ter Zveza za športni ribolov na morju Slovenije  predstavljajo športni ribolov na rekah, jezerih in v morju v Sloveniji. Pri njih izveste vse o ribolovni opremi za ribolov na morju, za muharjenje, na ogled je demonstracija vezave umetnih muh in predstavitev preparatov sladkovodnih rib.


<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

 

Naročite se na e-novice


www.gr-sejem.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Prosimo, označite ali dovoljujete uporabo te tehnologije.
Ne strinjam se