empty
Širina: 180 pik
podprti formati: .jpg, .gif, .swf











Novice

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>
 

06.01.2012

Alpe–Adria: Turizem in prosti čas konec januarja

Ob vsakodnevnem vrvežu in službenih obveznostih sanjarite o zimskem dopustu? Oddahnite si! Tu smo: Alpe–Adria. Vabljeni od 26. do 29. januarja na vodilni turistični dogodek v regiji Alpe–Jadran, sejem Alpe –Adria: Turizem in prosti čas s Salonom plovil.

Že ob vstopu na sejem se boste prelevili v katerega izmed štirih tipov turistov: počitnikarja, aktivnega turista, izletnika ali avanturista in se podali na raziskovanje regije Alpe-Jadran, ki združuje poleg domače še turistično ponudbo sosednjih Italije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške. Na sejmu se predstavljajo še druge tuje destinacije, kot so Tunizija, Maroko, Španija, Turčija, Srbija, Črna Gora ter Bosna in Hercegovina.

Potujte, odkrivajte, okusite, sprostite se in raziskujte na sejmu! Lokalni turistični akterji vam bodo prek običajev, plesa in pesmi, kulinarike ter naravnih in kulturnih znamenitosti predstavili pestro ponudbo počitnic, izletov, aktivnega oddiha in avantur v (ne)znano. Vodniška služba vas bo vodila po sejemski ponudbi, kjer boste med drugim doživeli Tekmovanje kuharjev jugovzhodne Evrope, se preizkusili v golfu, pregledali navtično in surfing opremo, okušali žlahtno kapljico in preprosto uživali. Načrtujte obisk sejma, prijazno vabljeni.


 

04.01.2012

Zamenjaj obleko z Ekologi brez meja

Imate doma oblačilo, ki ga že dolgo niste oblekli, igrače, ki ste jih prerasli, praholovska novoletna darila? Ekologi brez meja vas vabijo, da se jim pridružite na izmenjavi vsega tega in še česa jutri, v četrtek, 5. januarja, s pričetkom ob 17.00 uri v dvorani Povodni mož. Denarja ne potrebujete s seboj, tudi za vstopnino ne.




 

15.12.2011

Prijave na Salon plovil podaljšane

Razstavljavce obveščamo, da smo prijave na Salon plovil podaljšali do 22. decembra 2011.
Vabljeni Z vode na suho!


 

28.11.2011

Prijavite se na razpis za nagrado JAKOB 2012

Nagrada Jakob je priznanje za turistično kakovost in odličnost v regiji Alpe–Jadran, ki ga bomo podelili na sejmu Alpe–Adria: Turizem in prosti čas konec januarja 2012. Mednarodna strokovna komisija, na čelu katere je prof. dr. Janez Bogataj,  vsako leto izbere, skladno z zapisanimi merili, najboljšega, ki prispeva pomemben del v mozaik inovativnih turističnih prizadevanj regije Alpe–Jadran. Tema natečaja za nagrado Jakob 2012  je Inovativni turistični proizvodi na področjih alternativnih oblik oddiha in sprostitev.

Prispele prijave za nagrado Jakob 2012 bo ocenila mednarodna strokovna žirija z območja Delovne skupnosti Alpe-Jadran. Komisija bo ocenila projekte različnih prijaviteljev, ki prispevajo inovativne turistične proizvode na različnih področjih alternativnih oblik oddiha in sprostitev v turističnih ponudbah krajev in območij v regiji Alpe–Jadran. Pri ocenjevanju bodo še zlasti upoštevali določila in usmeritve trajnostnega in sonaravnega razvoja. Za nagrado Jakob 2012 se lahko prijavijo najrazličnejši nosilci turističnih programov in vsebin z navedenega področja, t.j. alternativnih oblik oddiha in sprostitev. Strokovna komisija bo obravnavala že uresničene in izvajane proizvode.

Jakob je prispodoba »prvega« turista, turista popotnika, torej takega, ki ga želi današnja Evropa v svojih prizadevanjih za sonaravni in trajnostni razvoj te pomembne gospodarske panoge in družbenega gibanja, ki se je sicer začelo v drugi polovici 18. stoletja, a ima veliko starejšo predzgodovino. Poudarja razsežnost kulturne dediščine turizma, ki jo specifično simbolizira Jakob, zato želimo z njim zaznamovati tudi najbolj odmevne, inovativne, ustvarjalne in še kakšne težnje v turizmu regije Alpe–Jadran.

Vabljeni, zadnji rok prijave, ki je 10. januar 2012!


 

24.11.2011

Prijave na sejem Alpe–Adria do konca meseca

Za vse akterje s področja turizma in preživljanja prostega časa ter ostale zainteresirane prijazen opomnik: na sejem Alpe–Adria: Turizem in prosti čas  2012 se je mogoče prijaviti še do 30. novembra 2011. Obiščite spletno stran sejma in se prepričajte o bogati in raznoliki ponudbi osrednjega turističnega dogodka v regiji Alpe-Jadran, ki svojo ponudbo predstavlja po turističnih produktih oziroma glede na štiri značilne tipe turista. Vabljeni!




 

14.11.2011

22. Ambient Ljubljana – sejem pohištva uspešno zaključen

Sejem, ki ga je v torek, 8. 11., uradno odprl mag. Blaž Kavčič, predsednik Državnega sveta RS, je v nedeljo, 13. 11., zaprl svoja vrata. Na njem se je v šestih dneh na 25.300 kvadratnih metrih razstavnih površin predstavljalo 297 podjetij iz 19 držav. Tako kot vsako leto so podelili tudi nagrade in priznanja za najboljše kreativne dosežke s področja oblikovanja Najboljših deset – Top Ten: najvišje priznanje med deseterico je letos prejela stenska omara – regal iz masivnega lesa Istra oblikovalca Tonija Kancilje in proizvajalca Mitje Bolčiča, Mizarstvo Bolčič. Podelili so še tri enakovredna priznanja za najlepši razstavni prostor, in sicer podjetju Kolpi, d.d. Metlika, projektu Alpe-Adria Holz/Les – Collignum ter podjetju Pobles, Zlato plaketo revije Naš dom (Večer) ter priznanje Društva oblikovalcev Slovenije. Razstavo pohištva je spremljal obsejemski program s strokovnimi posveti, okroglimi mizami in razstavami. Sejem si je ogledalo 35.500 obiskovalcev.

Posebna mednarodna komisija pod vodstvom prof. Janeza Koželja je za najvišje priznanje, ki ga podeljuje GR, izbrala stensko omaro iz masivnega lesa Istra, ker »dokazuje, da predstavlja les za oblikovalca neizmeren vir navdiha. Les lahko uporabljamo v najrazličnejših kombinacijah in oblikah, organskih in geometričnih, pa venomer pridejo do izraza njegove naravne lastnosti. Les je oblikovalec uporabil tako, da je ostal živ, organski del narave, v katerem je ostal zapis življenja, v svoji neposredni in dosledno izpeljani uporabni obliki, brez nepotrebnih dodatkov in okrasja.« Toni Kancilja, oblikovalec, je ob priznanjih, ki jih je prejel kot oblikovalec dveh priznanj Top 10 in še priznanja Top of the Top, izjavil: “Priznanja mi pomenijo najbolj čvrsto vez med mojstrom, ki izdelek izdela, in med oblikovalcem, ki izdelek snuje. Ta vez je nujna, brez nje ni uspeha. Nagrada je torej potrditev, da je v tem primeru vez močna.” Mitja Bolčič, Mizarstvo Bolčič: “Ta priznanja so še toliko bolj pomembna, ker smo jih dobili za prototipe, ki so nastali v zadnjem hipu, spontano pri obvladovanju konstruiranja nepredvidljivega, a zaradi dolgoletnih izkušenj predvidljivega lesa.”

Projekt Alpe-Adria Holz/Les - Collignum pa je poleg priznanja GR za najlepši razstavni prostor prejel tudi priznanje Društva oblikovalcev Slovenije. Oblikovalec Andrej Mercina, Trije arhitekti, je ob tej priložnosti izjavil: »Nagradi imata poseben čar zlasti v kontekstu ozadja, zgodbe, ki gre onkraj samih izdelkov in razstavnega prostora znamke Collignum. Gre za Alpe Adria Holz Les projekt, kjer skozi večletno vztrajanje vodje projekta ga. Marine Einspieler (Slovenska gospodarska zbornica iz Celovca) in sodelavcev na idealih medregijskega, medgeneracijskega in interdisciplinarnega sodelovanja ob vseh mogočih težavah, ki se pojavljajo v tako številčni združbi, le uspemo združiti novo oblikovalsko energijo z obujenimi tradicionalnimi mizarskimi znanji ter najsodobnejšo tehnologijo. Oblikovanje pohištvenih elementov zavestno sega na širok razpon oblikovalskih tem in cilja na široko ciljno publiko, saj želimo opisane visoke standarde znamke Collignum prenesti v najširšo javnost. Razstavni prostor je bilo tako navidezno lahko oblikovati, zgolj verno smo morali slediti pametno zastavljeni rdeči niti lokalnih specifik, ekološke občutljivosti in zavezanosti lesu. Nagradi sta najlepši možen epilog te prve etape projekta Collignum, projekta s sporočilom.«

Še eno podjetje si je 22. Sejmu Ambient Ljubljana prislužilo dve priznanji. Nagrado Top 10 in Zlato plaketo revije Naš dom 2011 je prejelo podjetje Brest pohištvo d.o.o. za multifunkcionalni program ALTERA oblikovalca Mateja Veluščka. »Nagradi sta ponovno potrdili pravilno smer razvoja multifunkcionalnega pohištva v podjetju Brest pohištvo d.o.o., ki jo je začel pred leti prototipni program Modulo. Nagradi dajeta dodaten zagon in elan razvojni skupini podjetja Brest, » pravi Velušček in še dodaja, »pred začetkom oblikovalske kariere na Brestu februarja letos sem bil slabi dve leti zaposlen v enem od ljubljanskih arhitekturnih birojev. Preskok v industrijsko oblikovanje mi je dobro uspel. Nagradi na Ambientu Ljubljana - sejmu pohištva mi kot debitantu dajeta potrditev in dodatno motivacijo za naprej. Dober začetek.«

Čestitke vsem nagrajencem! Več o nagradah, obsejemskem programu: http://www.pohistveni-sejem.si/za-obiskovalce/obsejemski-program-in-nagrade-za-razstavljavce/
Naslednji Ambient Ljubljana – sejem pohištva bo na Gospodarskem razstavišču od 5. do 11. novembra 2012.


 

08.11.2011

Najlepši razstavni prostori na Ambientu

Gospodarsko razstavišče je na sejmu Ambient podelilo tudi tri enakovredna priznanja za najlepši razstavni prostor. Prejeli so ga:

 
Alpe-Adria Holz/Les – Collignum, ker ustreza prav vsem kriterijem razstavnega prostora današnjega časa. To so inovativnost zasnove, funkcionalnost, sporočilnost, tehnološka kakovost, likovna vrednost in okoljska prijaznost, je zapisala v obrazložitvi komisija. Ta razstavni prostor daleč presega standarde običajnih razstavnih prostorov.

Kolpa, d.d. Metlika, ker podjetje predstavlja svoj najnovejši proizvodni program na najustreznejši in privlačen način, ki obiskovalcu omogoča, da nemudoma zazna prednosti razstavljenih izdelkov.

Pobles, to podjetje daje poudarek razstavljenemu pohištvu na preprost, izčiščen in nevsiljiv način. S tem dokazuje, da je mogoče z minimalnimi posegi ustvariti spodoben razstavni prostor.

Društvo oblikovalcev Slovenije pa je svoje priznanje podelilo skupini Trije arhitekti  za celostni pristop pri projektu, ki so ga poimenovali Alpe-Adria Holz/Les – Collignum.

V obrazložitvi je zapisano, da je skupina v okviru projekta z večplastnimi cilji predstavila nabor izdelkov, ki so v fazi razvoja.  Med njimi je izpostavljena promocija uporabe  domačih vrst lesa, trajnostna raba in izdelava za čim širši krog ljudi. Poleg čistih linij in večnamenske uporabnosti je odlika izdelkov domiselna izvedba mizarskih podrobnosti, ki izhaja iz bogatih vedenj in znanj prednikov. S svojim delom skupina močno ukoreninjeno mizarsko tradicijo v prostoru Slovenije prenaša v naš in jutrišnji čas.

 

Iskrene čestitke nagrajencem!


 

08.11.2011

Nagrade Top Ten podeljene

Ambient Ljubljana – sejem pohištva

Gospodarsko razstavišče, Ljubljana, 8.–13. 11. 2011

Danes dopoldne so se na Gospodarskem razstavišču s slovesno otvoritvijo tudi uradno odprla vrata 22. sejma pohištva Ambient Ljubljana. Tako kot vsako leto so podelili tudi nagrade in priznanja za najboljše kreativne dosežke s področja oblikovanja Najboljših deset – Top Ten in druge. Najvišje priznanje med deseterico je tokrat prejela stenska omara – regal iz masivnega lesa Istra oblikovalca Tonija Kancilje in proizvajalca Mitje Bolčič, Mizarstvo Bolčič.

Največjo mednarodno razstavo pohištva in notranje opreme v Sloveniji, na kateri se letos na 25.300 kvadratnih metrih razstavnih površin predstavlja 297 podjetij iz 19 držav, je uradno odprl mag. Blaž Kavčič, predsednik Državnega sveta RS. Pohištvo je označil kot eno izmed tistih dobrin, ki nas spremljajo celo življenje in nas celo sooblikujejo kot osebnost ter vplivajo na naše zdravje. »Sejem pohištva je najlepša priložnost, da se na enem mestu srečajo želje, ideje, znanje in razvoj, drznost, ustvarjalnost in inovativnost posameznikov in podjetij iz zelo različnih strokovnih okolij … Področje, kjer v Sloveniji vse bolj zaostajamo, je preslabo obvladovanje celovitega poslovnega procesa – od zasnove izdelka do njegovega marketinškega pozicioniranja, blagovne znamke, trženja, proizvodnje, nabave in financiranja. Prav pri proizvodih iz lesa, tudi pri pohištvu, je zadeva zelo pereča in jasno zaznavna.« Zadnje analize namreč kažejo, da nismo z gozdarsko dejavnostjo v zadnjih 10 letih dosegli enega odstotka BDP. Na področju lesno-predelovalne industrije smo celo izgubili 30.000 delovnih mest, je poudaril mag. Kavčič. »Za naše gospodarstvo je izjemnega pomena, da les predelamo doma do najvišje možne dodane vrednosti in ga, kot kakovosten končni izdelek, prodamo v tujini.«

Mednarodno komisijo Top 10, Deset najboljših – Doris Köfer, Avstrija, Marco Marangone, Italija, Marijan Orešić, Hrvaška, Vladimir Pezdirc, Slovenija, Jure Miklavc, Slovenija –, katere predsednik je prof. Janez Koželj, podžupan Mestne občine Ljubljana, so pri presojanju kakovosti oblikovanja razstavljenega pohištva vodila naslednja merila: enostavne, uporabnikom prijazne in do okolja odgovorne rešitve, čut za socialne, okoljske in funkcionalne probleme pri oblikovanju izdelkov, tehnološke in estetske novosti, katere nove možnosti izdelki odpirajo. »Izbrani uporabni predmeti izboljšujejo celo vrsto funkcionalnih problemov iz vsakdanjega življenja in jih odlikuje tudi skrb za čim popolnejšo in natančnejšo izvedbo. Najvišje priznanje je dala tistemu izdelku, ki ima največjo prepričevalno moč, ko daje jasno in nedvoumno sporočilo o tem, v katero smer se naj pohištvo razvija in kakšna je njegova prihodnost,« je utemeljil prof. Koželj.

»Najboljše oblikovani in izvedeni izdelek Istra – stenska omara iz masivnega lesa, dokazuje, da predstavlja les  za oblikovalca neizmeren vir navdiha. Les lahko uporabljamo v najrazličnejših kombinacijah in oblikah, organskih in geometričnih, pa venomer pridejo do izraza njegove naravne lastnosti. Les je oblikovalec uporabil tako, da je ostal živ, organski del narave, v katerem je ostal zapis življenja, v svoji neposredni in dosledno izpeljani uporabni obliki, brez nepotrebnih dodatkov in okrasja,« piše v obrazložitvi komisije Top 10.

Nagrade Deset najboljših (Top 10) so na 22. Ambientu Ljubljana – sejmu pohištva prejeli:

  • Donar d.o.o., za stol Sayl, katerega avtor je Yves Behar
  • Mizarstvo Bolčič, Mitja Bolčič s.p., za regal Istra, avtorja Tonija Kancilje
  • Mizarstvo Bolčič, Mitja Bolčič s.p., za mizo Privid, avtorja Tonija Kancilje
  • Pohištvo Potočnik, Aleš Potočnik s.p., za kuhinjo Domino, avtorja Julijana Krapeža
  • SVEA lesna industrija, d.d., za kuhinjski program Morea, avtorja Darka Šurina
  • Maremico d.o.o., za vodno vzmetnico Aquaspring, avtorja Emila in Valentina Marinška
  • Kolpa d.d., Metlika, za izdelek Flat Form, avtorja Dejana Kosa
  • TEM Čatež d.o.o., za družino stikal Pure, avtorja Boruta Dvornika
  • Tapetništvo Novak, Robert Novak s.p., za konjiček Googy, avtorice Nine Mihovec
  • Brest pohištvo d.o.o., za multifunkcionalni program Altera, avtorja Mateja Veluščka

Multifunkcionalni program Altera iz podjetja Brest pohištvo d.o.o., oblikovalca Mateja Veluščka pa je tudi dobitnik Zlate plakete revije Naš dom za pohištvo slovenskega proizvajalca, s katerim je mogoče delno ali v celoti najbolj funkcionalno opremiti stanovanje:

»Multifunkcionalni program Altera navdušuje z izredno domišljenimi elementi, s katerimi je mogoče opremiti majhno stanovanje. Na prvi pogled preprosto oblikovana dnevna soba se z minimalno aktivnostjo transformira v domačo pisarno, spalnico ali jedilnico; pohištvo je modularno, elementi so prestavljivi in kompatibilni. Brest je razvil lastne dvižne mehanizme za dvigovanje mize in za spuščanje postelje, ki funkcionirajo elegantno in brez nepotrebne sile. Bistvo podeljevanja zlate plakete Našega doma so zadeli v polno,« so zapisali v obrazložitvi člani komisije revije Naš dom iz časopisno-založniškega podjetja Večer.

 

Na otvoritvi so podelili študentki arhitekture Manji Bergant še nagrado za najbolj inovativno arhitekturno rešitev stanovanja za mlado družino pri projektu Arhitekturni dialog, ki letos že četrto leto poteka v sodelovanju Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani, priloge Deloindom časopisov Delo in Slovenske novice, ter Gospodarskega razstavišča.

Na nocojšnjem sprejemu za razstavljavce pa bodo podeljena še priznanja za Najlepši razstavni prostor in nagrada Društva oblikovalcev Slovenije.

Sejem pa ni le razstava, kjer si je mogoče na enem mestu ogledati dosežke in zadnje trende v pohištveni industriji, ampak v sodelovanju s strokovnim zaledjem ponuja tudi pestro vzporedno dogajanje: Top ideje – borza oblikovanja, Razstave študentov različnih visokošolskih oddelkov, ki se ukvarjajo z oblikovanjem oziroma urejanjem krajine, Razstava Društva oblikovalcev Slovenije.

Posebej opozarjamo na jutrišnjo konferenco z okroglo mizo o viziji prestrukturiranja lesnopredelovalne panoge  z naslovom Slovensko lesarstvo – pogled naprej, ki jo organizira Združenje lesne in pohištvene industrije pri GZS.

V četrtek, 10. novembra, s pričetkom ob 10.00 uri, pa se bo v dvorani Urška odvil dogodek Povezujemo oblikovanje in industrijo – sodelovanje med oblikovalci in industrijo za boljše poslovne rezultate in večjo konkurenčnost slovenskega gospodarstva, ki ga organizira Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije.

Sejem je odprt vsak dan od 10.00 do 20.00 ure, v nedeljo, 13. novembra,  pa se zapre ob 18.00 uri. Redna vstopnica znaša 7,00 €, vstopnica s popustom je 5 €, otroci do 7. leta starosti ter invalidi in njihov spremljevalec imajo brezplačen vstop. Ob obisku sejma prejmejo obiskovalci sejemski Katalog in nagradni kupon, s katerim lahko sodelujejo na žrebanju za privlačne nagrade, ki so jih prispevali razstavljavci.


 

27.10.2011

Slovensko lesarstvo – pogled naprej

Kakšna je prihodnost lesnopredelovalne industrije pri nas? Z več ali manj zaposlenimi? Kot del nacionalnega trajnostnega razvoja ali kot posledica hitrih, nepremišljenih in parcialnih rešitev? Ta in mnogo druga v zvezi z gozdom in lesom povezana vprašanja bo razkrivala javna predstavitev panožne strategije Vizija prestrukturiranja slovenske lesne industrije, ki jo v sredo, 9. novembra, organizirata Združenje lesne in pohištvene industrije pri GZS in Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Oddelek za lesarstvo. Vabljeni na konferenco in okroglo mizo, na kateri sodelujejo ugledni strokovnjaki in poznavalci omenjene problematike.

Sreda, 9. november, ob 10.00 uri, dvorana Urška, na sejmu Ambient


 

25.10.2011

Vrtimo nove ambiente

Vas zanima oblikovanje, pohištvo in ostala notranja oprema kot funkcionalni in estetski elementi bivalnih prostorov? Dobrodošli na sejmu Ambient, največji sejemski prireditvi pohištvene industrije pri nas. Letos se na 25.300 kvadratnih metrih razstavnih površin v vseh razpoložljivih dvoranah, tudi v kompleksu dvoran Apel (kot smo poimenovali zgradbo Slovenijales),ter na zunanjih razstavnih površinah predstavlja 297 podjetij iz  19 držav. Vabimo vas, da si podrobnejši program ogledate na novih straneh sejma.


<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

 

Naročite se na e-novice






www.gr-sejem.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Prosimo, označite ali dovoljujete uporabo te tehnologije.
Ne strinjam se