empty
Širina: 180 pik
podprti formati: .jpg, .gif, .swf











Novice

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>
 

14.10.2014

25. sejem obiskalo 25.000 ljudi

Ponudbo letošnjega Ambienta Ljubljana, na katerem je letos sodelovalo 206 razstavljavcev iz 20 držav, si je ogledalo 25.000 ljudi. Največja novost sejma je bilo sodelovanje z Mesecem oblikovanja v skupni blagovni znamki teden oblikovanja Design Week, ki je z znižano vstopnico in prevozom med obema lokacijami omogočala obiskovalcem obeh prireditev obisk številnih dogodkov – na sejmu Ambient: razstave TOP 5, Top ideje, kopalniške opreme in keramike znanih italijanskih blagovnih znamk ter razstave mladih poljskih oblikovalcev.


 

22.09.2014

Letna konvencija britanskih turističnih delavcev

Danes in jutri poteka na Gospodarskem razstavišču letna konvencija največjega združenja turističnih delavcev v Veliki Britaniji ABTA (Association of British Travel Agents). To je največji letni dogodek britanske turistične industrije. Letos se ga je udeležilo več kot petsto vodstvenih delavcev britanskega turizma ter letalske, ladijske in druge industrije, povezane s turizmom. Večina jih je predstavnikov organizatorjev potovanj. Konvencija je izjemen izziv za slovenski turizem, saj se Britanci uvrščajo v sam evropski vrh tistih, ki radi potujejo. Po številu prenočitev  tujih turistov v Sloveniji jih statistika uvršča na šesto mesto. Z ABTO v Sloveniji bo od zdaj nedvomno drugače.


 

08.09.2014

Prešerni, nasvidenje prihodnje leto!

Tri dni prešernega druženja od četrtka do sobote se je ob festivalu okusov in Nostalgije uspešno izteklo. Na obujenem 50. Vinskem sejmu je sodelovalo prek 200 razstavljavcev, vinsko kapljico in bogat spremljevalni program pa je okusilo približno 8500 obiskovalcev. Se vidimo prihodnje leto!


 

05.09.2014

Vinski sejem še danes in jutri

Izkoristite ugodnosti, ki jih ponujamo na vinskem sejmu. Ostanite z nami ob vinu in hrani prešerni:
danes v družbi vina in žensk ter Veselih Štajerk, jutri pa ob glasbi  iz 50. let v živo Rockabilly!
Jutri ob 17.00 uri pa na velikem odru ne zamudite dražbe soda iz leta 1836.
 
Pridite na Gospodarsko razstavišče v nostalgično ozračje 50. Vinskega sejma, polnega okusov!


 

03.09.2014

Na predvečer Vinskega sejma podelili priznanja nagrajenim vinom

Na Gospodarskem razstavišču so nocoj, na predvečer odprtja 50. Mednarodnega vinskega sejma, na posebni slovesnosti podelili priznanja nagrajencem 56. Mednarodnega ocenjevanja vin. 40 pokuševalcev vin iz 11 držav je pod vodstvom predsednika ocenjevanja Iztoka Klenarja od 27. do 29. junija ocenjevalo 311 vzorcev iz 19 držav.

Zbrane so nagovorili ljubljanski župan Zoran Janković, mag. Tanja Strniša, državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo in okolju Vlade R Slovenije, ter direktor Gospodarskega razstavišča, mag. Iztok Bricl.

»Vino Ljubljana je prireditev z dolgo tradicijo, na katero smo na Gospodarskem razstavišču v letu, ko beležimo 60 let svojega obstoja, še posebej ponosni. Pa ne le zaradi njegove bogate zgodovine, ampak tudi zaradi ugleda, ki si ga je v svetu pridobilo z mednarodnim ocenjevanjem vin, enim najstarejših na svetu. Sem velja zagotovo dodati še priljubljenost prešernega druženja v prvih septembrskih dneh, ki je skupno kar 50 let privabljalo ljudi na Vinski sejem. Prav zaradi ugleda in priljubljenosti je Gospodarsko razstavišče Vino Ljubljana tudi obudilo. Naj z njo Ljubljana ponovno zaživi kot mesto trte in vina –  to je z nazivom, ki ji ga je Mednarodna organizacija za trto in vino leta 1987 podelila  zaradi te naše prireditve,» je zbrane med drugim nagovoril mag. Iztok Bricl.

Prireditev Vino Ljubljana je s slovesnim odpiranja vinskega soda v Paviljonu pred Slovensko filharmonijo včeraj že poživila prve septembrske dni v prestolnici – Mestu trte in vina. Tudi grozdi iz oblanja krasijo večino gostinskih lokalov – vinskih ambasad – v središču mesta.

Državna sekretarka, mag. Tanja Strniša
, je omenila, da »vinogradi obsegajo nekaj več kot 19.000 hektarjev kmetijskih zemljišč; letna pridelava vina pa znaša 80-90 milijonov litrov. Vrednost pridelave vina predstavlja okoli 8,5% vrednosti kmetijske proizvodnje v Sloveniji. Raznolikost v podnebnih pogojih, tleh, načinu pridelave in sortni sestavi med posameznimi regijami pa narekuje izredno pestrost med pridelanimi vini.« … Med drugim pa je še poudarila, da »sta promocija in osveščanje potrošnikov je ključnega pomena za obstoj in nadaljnji razvoj vina in »vinske kulture« v Sloveniji. K temu veliko pripomorejo tudi take tradicionalne prireditve, kot sta mednarodno ocenjevanje vin in sejem Vino Ljubljana, kjer se lahko naša vina ter vina iz drugih držav predstavijo širšemu občinstvu, nagrajenci pa prejmejo pomembno priznanje za svoje dosežke in vložen trud.«

Nagrajenci 56. Mednarodnega ocenjevanja vin Vino Ljubljana:


SVETOVNI ŠAMPIONI MED VINI


Bela suha vina
CHARDONNAY BARRIQUE, 2013
VINARIJA STOBI DOOL UVOZ-IZVOZ GRADSKO, Republika Makedonija



TRIJUMF GOLD, 2012
PODRUM ALEKSANDROVIĆ d.o.o., Srbija





Bela mirna vina z ostankom sladkorja 

RUMENI MUŠKAT SUHI JAGODNI IZBOR, 2006 


VINSKA KLET PRUS – JOŽEF PRUS,  Slovenija



SAUVIGNON SUHI JAGODNI IZBOR, 2001 

VINSKA KLET PRUS – JOŽEF PRUS, Slovenija





Rdeča suha vina

SHIRAZ, 2012

ERICH SCHEIBLHOFER GmbH, Avstrija



Peneča vina 


SILVERI BLANC DE BLANCS VINTAGE, 2008 


POSESTVO SILVERI, BORIS GAŠPARIN, Slovenija




SLOVENSKI ŠAMPION MED VINI

KOLEDNIK SAUVIGNON SUHI JAGODNI IZBOR, 2011
KMETIJSKA ZADRUGA METLIKA z.o.o., Slovenija




TROFEJA TSUKAMOTO

ZVRST SARA, 2005  
BORISLAV LISJAK, Slovenija




SLOVENSKI PRVAKI SORTE


TERAN PTP


IZBRANI TERAN, 2012
BORISLAV LISJAK, Slovenija 





SAUVIGNON

KOLEDNIK SAUVIGNON SUHI JAGODNI IZBOR, 2011

KMETIJSKA ZADRUGA METLIKA z.o.o., Slovenija




PRVAKI SLOVENSKIH VINORODNIH OKOLIŠEV

KRAS: ZVRST SARA, 2005, BORISLAV LISJAK


ŠTAJERSKA SLOVENIJA: PULLUS RUMENI MUŠKAT SUŠENI, 2011, PTUJSKA KLET d.o.o.


GORIŠKA BRDA: VIRUS3, 2009, VINA SOSOLIČ




ZMAGOVALEC SLOVENSKIH VINSKIH POSEBNOSTI

IZBRANI TERAN, 2012, BORISLAV LISJAK



50. Vinski sejem vabi od 4. do 6. septembra z vzporednima festivaloma Nostalgija in Festival okusov. Sejem je odprt v četrtek in petek od 15.00 do 21.00 ure, v soboto pa se odpre že ob 10.00 uri.

Obiskovalci si z vstopnico zagotovijo
• kupon za degustacijski kozarec

• tri degustacijske kupone
• sejemski katalog



S kupljeno sejemsko vstopnico pa se lahko z avtobusom Ljubljanskega potniškega prometa odpeljejo s postaje Gospodarskega razstavišča.



Obiskovalcem, ki kupijo šest steklenic vina ali več, GR omogoči brezplačno parkiranje na parkirišču za Slovenijalesom. Ob predložitvi računa ali kupljenih steklenic jim reditelj ob Stekleni dvorani / C žigosa parkirno dovolilnico, s katero jim dežurni na parkirišču omogoči brezplačen izhod iz parkirišča do 21.30 ure.

Program sejma je objavljen na spletnih straneh: www.vinoljubljana.si

V času prireditve deluje deluje Novinarsko središče v paviljonu Jurček, kjer so novinarjem na voljo vse aktualne sejemske informacije. Tam se lahko tudi akreditirajo, če tega niso opravili že prek spletnih strani GR.

Za vse podrobnejše informacije smo vam z veseljem na voljo.



Marjana Lavrič, vodja Službe za odnose z javnostmi, Gospodarsko razstavišče
041 236 912

marjana.lavric@gr-sejem.si



 

01.09.2014

Jutri odpiramo vinski sod

Če ste radi prešerni, potem nikar ne zamudite slavnostnega obreda odpiranja vinskega soda! Jutri, tj. v torek, bo ljubljanski župan Zoran Janković za dobrodošlico vinskemu sejmu pred Slovensko filharmonijo  ob 18.00 uri odprl sod merlota, ki bo tja prispel v starodobnem kamjončinu ter v spremstvu mažoretk in godbe na pihala. Ob vinskih pesmih kvarteta Kvintin iz Goriških Brd, od koder je tudi vino, pa bomo skupaj nazdravili vinskemu sejmu. V mestu trte in vina, ki je posebej za to priložnost gostinske lokale v središču mesta izpostavilo kot vinske ambasade, bo prešerno, v znamenju vina in kulinarike, od četrtka do sobote. Vabljeni, da si podrobneje ogledate spremljevalni program.


 

26.08.2014

Ceneje do vstopnic v predprodaji

Namig – v predprodaji si lahko le do 3. 9. zagotovite vstopnice za vinski sejem s 50 % popustom. Akcijo smo pripravili s Kuponkom. Ponudbo si oglejte na povezavi.


 

14.08.2014

Festival Okusov na Vinskem sejmu

Vzporedno z Vinskim sejmom poteka Festival okusov. Obe prireditvi združujeta vinarje, gostince ter druge kulinarične akterje. Na njem sodelujejo izbrane restavracije iz Slovenije, Hrvaške ter Italije. Za obiskovalce pripravljajo posebne festivalske menije po promocijskih cenah. Ne zamudite pestrih gastronomskih in vinskih dogodkov, delavnic ter tekmovanj, kuharskih šovov in predstavitev. 4. in 5. septembra napovedujejo tekmovanje v predstavitvi posebnih menijev. Med njimi so slovenske jedi, mesne specialitete, urbane zgodbe, vegetarijanske domišljije, juhice, smoothieji idr. Slastno!


 

07.08.2014

Razstava grozdja Vinskem sejmu

Oglejte si več kot 150 različnih vinskih in namiznih sort grozdja na posebni razstavi! Spoznajte pestrost in bogastvo sort vinske trte, dediščino starih sort in nove odporne sorte. Po razstavi grozdja je organiziran voden ogled, strokovnjaki Kmetijskega gozdarskega zavoda Nova Gorica pa vam tudi svetujejo. Bi se radi naučili kako pasterizirati in stekleničiti grozdni sok? Za vas smo pripravili posebne demonstracije. Namizno grozdje pa lahko tudi kupite po ugodnih cenah. Pridite na Vinski sejem!


 

18.06.2014

Z vnuki na ogled razstave



Bi radi ob zaključku šolskega leta skupaj s svojimi vnuki doživeli nekaj posebnega? Obiščite razstavo Možgani – zgodba od znotraj, ki s svojimi vsebinami zabava, odkriva in preizkuša možgane vseh generacij. Od 24. do vključno 30. junija ponujamo vašim vnukom brezplačen vstop. Cena vstopnice za upokojence pa znaša 10 evrov. Razstava je odprta vse dni v tednu od 9.00 do 20.00 ure.

26. junija je ob 10.00 uri na programu brezplačno 45-minutno predavanje dr. Brede Podjaveršek za otroke od 7 do 12 leta z naslovom Učenje  - o tem, kako se možgani učijo in kaj jim pri tem pomaga; kako je možno, da si nekatere stvari zapomnimo za dlje časa kot druge; kako možgani na različne načine sprejemajo, obdelujejo in shranjujejo informacije. Vabljeni!

www.brains.si



<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

 

Naročite se na e-novice






www.gr-sejem.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Prosimo, označite ali dovoljujete uporabo te tehnologije.
Ne strinjam se