O nas
Gospodarsko razstavišče (GR), prireditveni center Ljubljana, leži praktično v samem središču mesta. Prireditveni center je s svojo dolgoletno tradicijo idealni prostor za živahne sejme, odmevne kongrese in druga dogajanja zabavnega, kulturnega in izobraževalnega značaja.

GR je bil ustanovljen leta 1954, prve razstave pa so bile organizirane 1955. leta, 1958. se zgradi dvorana Kupola, 1960. še paviljon Jurček, 1961. leta pa Marmorna dvorana. Ostali prostori so bili zgrajeni do leta 1987. Vse dvorane, razen dvorane Kocka, nosijo pečat moderne funkcionalistične arhitekture in so tudi zaščitene kot arhitekturna dediščina.Od 2000. do 2005. leta je bil GR temeljito obnovljen, dvorana Povodni mož pa leta 2008. Konec leta 2010 se s podjetjem Slovenijales d.d. sklene 3,5 letna najemna pogodba za dodatne razstavne površine v zgradbi Slovenijalesovega stavbno pohištvenega salona, in sicer za 7.907 kvadratnih metrov razstavnih površin in še dodatnih 4.600 kvadratnih metrov servisno skladiščnih površin v drugi kleti.

Vizija – Gospodarsko razstavišče bo vodilno sejmišče na področju organizacije sejmov in izvensejemske dejavnosti na območju JV Evrope.

Vrednote – ambicioznost, inovativnost, znanje, sodelovanje.

Osnovno poslanstvo –  organizacija raznoterih prireditev, na katerih se razstavljavci in obiskovalci srečujejo in ustvarjalno sodelujejo.

Na GR upoštevamo okoljske vidike delovanja, tako da upoštevamo trajnostni razvoj in odgovornost do okolja: poskrbimo za recikliranje vseh vrst odpadkov ter za učinkovito uporabo energije in vode, prav tako za čim manjšo porabo slednje.

Upoštevamo načela pravične trgovine, zaposlenim pa tudi zunanjim nudimo enake možnosti v luči spoštovanja človekovih pravic. Zavzemamo se za jasna načela transparentnega poslovanja pri vseh naročilih, zato da bi preprečili morebitno (ne)finančno okoriščanje.

Naše prednosti:
  • Organiziramo in izpeljemo vse vrste poslovnih dogodkov na ključ (kongresi, seminarji, razne delavnice, koncerti in druge podobne zabavno kulturne prireditve).
  • V naši neposredni okolici je približno 3000 parkirnih mest ter več kot 2500 hotelskih postelj.
  • Smo največji in osrednji multifunkcijski prireditveni center v samem središču slovenske prestolnice Ljubljane.
  • Poslujemo prek transparentne in fleksibilne cenovne politike.
  • Prilagajamo se željam naročnikov in skupaj z njimi ponujamo nove zanimive celote.
  • Da bi prirediteljem zagotavljali kar največjo kakovost, prek internih vprašalnikov v vseh fazah prireditve sproti preverjamo svoje delo.

Naročite se na e-novice


www.gr-sejem.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Prosimo, označite ali dovoljujete uporabo te tehnologije.
Ne strinjam se